«Cuando acecha la maldad», millor film del 56è Festival de Sitges

L’altre gran premi se l’ha endut el cineasta i raper belga d’origen congolès Baloji, que ha guanyat el guardó a millor director per «Omen»

El film «Cuando acecha la maldad». | FESTIVAL DE SITGES

El film «Cuando acecha la maldad». | FESTIVAL DE SITGES / pere francesch (ACN). sitges

pere francesch (ACN). sitges

«Cuando acecha la maldad», el film argentí de terror i possessions, de Demian Rugna, s’ha alçat amb el premi a la millor pel·lícula del 56è Festival de cinema de Sitges. El llargmetratge també ha rebut el premi a la millor pel·lícula Blood Window.

L’altra gran premi del festival l’ha rebut el cineasta i raper belga d’origen congolès Baloji, que ha guanyat el guardó a millor director per «Omen».

El premi especial del jurat ha estat ex-aequo per «Stopmotion» de Robert Morgan, i «Vermin: La plaga», de Sébastien Vanicek. Kate Lyn Sheil ha guanyat el guardó a la millor interpretació femenina pel seu paper a «The Seeding» i Karim Leklou, a la millor interpretació masculina per «Vincent debe morir» Hi ha hagut també una menció especial en la interpretació femenina per Zafreen Zairizal i el seu paper a «Tiger Stripes».

El film d’animació «Robot Dreams», de Pablo Berger, amb producció de la catalana d’Arcadia Motion Pictures, ha estat reconeguda amb el premi del públic; «Os reviento» de Kike Narcea, amb el premi del públic Secció Midnight X-Treme; «El exorcismo de Eastfield», de Nick Kozakis, premi del públic Secció Panorama, i «Fuerza bruta: Sin salida», de Sang-yong Lee, premi del públic secció Focus Àsia.

«Moon Garden» ha rebut el premi al millor llargmetratge Noves Visions; David Kapac i Andrija Mardesic, a la millor direcció Noves Visions per «The Uncle», i «The Old Young Crow», al millor curtmetratge Noves Visions Petit Format.

Pel que fa els premis de la crítica, «La teoría universal» ha guanyat el premi de la crítica José Luis Guarner al millor llargmetratge; «Vincent debe mori»’, el premio Citizen Kane al director revelació, i «I’m not a robot», premi al millor curtmetratge.

Respecte els premis Carnet Jove, «La morsure» s’ha alçat com a millor pel·lícula a la secció oficial fantàstic a competició i «Kim’s Video» com a millor pel·lícula Sitges Documenta.