Deu plans per gaudir del cap de setmana a les comarques de Girona

Algunes propostes per sortir de casa i esbargir-se

La Fira de l'Oli i l'Olivera torna aquest diumenge a Espolla

La Fira de l'Oli i l'Olivera torna aquest diumenge a Espolla / Falgués Fotografia

Redacció

1. Els contes de Rodoreda passats per l'electrònica

- Divendres 19 a les 20 h a la Casa de Cultura (Girona)

L'Arannà, projecte musical integrat per Anna Sala (sintetitzadors, teclat i veu) i Lara Magrinyà (veu), aterra aquest divendres a la Casa de Cultura de Girona, en el marc del cicle "Els concerts dels divendres", per presentar "La Salamandra", un espectacle de creació pròpia que converteix per primera vegada en cançons alguns dels millors contes de Mercè Rodoreda.

2. La Gran Nit del festival NEU! a La Mirona

- Dissabte 20 a partir de les 18 h a La Mirona de Salt

Jordi Serradell, Núria Graham, Ciutat, Yawners, Carmen 113 i Mujeres, com a caps de cartell, conformen el cartell de La Gran Nit del NEU!, una cita ja emblemàtica pel festival gironí de música alternativa, que enguany celebra el seu desè aniversari. A més a més, la vetllada comptarà amb venda de vinils, gastronomia i altres activitats paral·leles.

3. Festa de Sant Antoni i Sant Sebastià de Peralada

- Dissabte 20 i diumenge 21 en diversos espais de Peralada

Peralada celebra aquesta cap de setmana la Festa de Sant Antoni i de Sant Sebastià, amb diferents activitats. La festa arrencarà dissabte (11 h) amb l'ofici en honor a Sant Sebastià, acompanyat de la música del Trio Orlina. L'endemà, diumenge, la festivitat continuarà amb la concentració d'animals al Passeig La Principal de Peralada, una cercavila i una ballada de sardanes.

4. La Festa del Pelegrí de Tossa de Mar

- Dissabte 20 i diumenge 21 en diversos indrets de Tossa de Mar

Dissabte a les 7 h a l'Església Parroquial tindrà lloc la Missa en honor de Sant Sebastià, "El Cantar". Seguidament, processó i acomiadament del Pelegrí. L'endemà diumenge, a l'Antic Hospital de Sant Miquel (Casa de Cultura) solemne processó de rebuda al Pelegrí amb l'acompanyament de la Cobla La Flama de Farners.

5. "La petita mort" de Clara Gispert a Olot

- Dissabte 20 a les 20 h a la Sala El Torín d'Olot

Després del seu àlbum de debut, "On and On", Clara Gispert torna amb el seu trencador segon disc, "La petita mort". Fruit d'un procés de profunda crisi personal, l'àlbum és el testimoni d'un viatge on cada cançó representa una fita de superació i acceptació. El presenta aquest dissabte a Olot.

6. L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya a l'Auditori

- Dissabte 20 a les 20 h a l'Auditori de Girona

L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya explora a "Crui" la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus a través de les cançons locals, el misteriós cant redoblat associat a les matances eivissenques, instruments sorprenents de la tradició trobadoresca occitana o bé la fascinant jerarquia tímbrica de les esquetlles del bestiar transhumant.

7. Arrenca el 17è Festival Pepe Sales de Girona

- Dissabte 20 a les 20 h al Centre Cultural la Mercè de Girona

La 17ª edició del Festival Pepe Sales de Girona, dedicada a la figura de la poeta i novelista Nathalie Clifford Barney, arrenca aquest dissabte amb una presentació a càrrec de la doctora i sexòloga Raquel Tulleuda, la inauguració d'una exposició d'arts plàstiques i fotografia i una performance Cabaret, amb Drag-Rouge (show Drag Queen), Pole Seduction (Pole Dance), Narjess i Wini (Dj electrònic músic i Percusio).

8. La XXVII Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla

- Diumenge 21 al matí i a la tarda per diversos espais d'Espolla

La XXVII Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla aplega diferents activitats entre les quals la mostra i venda de planter, productes, eines i maquinària referents a l'oli i l'olivera, fira d'artesans i elaboradors de productes del paratge de l'Albera. Tot i que la fira, pròpiament, tindrà lloc diumenge, dissabte el municipi acollirà tallers i altres activitats prèvies.

9. Un espectacle familiar a La Planeta de Girona

- Diumenge 21 a les 17 h a la sala La Planeta de Girona

Els còmics del petit teatre-circ La Planeta presenten aquest diumenge l'espectacle familiar "No ploris, Ximplet!", una història meravellosa protagonitzada per una nena intrèpida, un rei avariciós i un gegant hortolà, en Ximplet el Terrible.

10. El Trencanous a Palafrugell

- Diumenge 21 a les 12 h al Teatre Municipal de Palafrugell

La companyia Som-hi Dansa presenta una versió moderna i teatral del ballet d'El Trencanous que combina dansa clàssica amb dansa jazz. Un espectacle de dansa, narrat en veu en off, on s'explica l'origen de la llegenda del Trencanous.