Si no recordo malament, Del Bosque va ser acomiadat del Reial Madrid per falta de ?glamur. Ni Valdano ni ?Florentino van dir que fos un entrenador dolent, o que arribés tard a la feina. Van insinuar que la seva imatge no estava a l'altura de l'equip galàctic que estaven construint (i amb el qual no arribarien ni a la cantonada). Florentino i Valdano tenien raó. Del Bosque era un tipus tranquil, discret, sense ínfules (què dimonis deu voler dir ínfules). No sabíem si posseïa un Mercedes o un Seat, si vivia en una casa de ?veïns o en una mansió, no teníem ni idea d'on passava les vacances ni amb qui es relacionava en el seu temps lliure. Era poc enraonador (poc sociable, si ?vostès volen), però semblava eficaç, ja que ?portava anys al Madrid sense que ningú hagués posat un però a la seva feina.

Del Bosque era, podríem dir, un antifamós. Ser antifamós no està a l'abast de tothom. La primera condició és que no siguis tu qui corri al darrere de la fama, sinó que la fama et corri al darrere a tu. I has de fugir-ne de manera incessant, ?encara que sense escarafalls. En realitat, el millor és escapolir-te'n. Ocultar-te entre les ombres i deixar que passi de llarg. La fama és molt pesada i, si la mereixes (com Del Bosque), tornarà a buscar-te. Però tu has de continuar enganyant-la sense menysprear-la. No et negues a concedir entrevistes, no et comportes com un fatxenda, no dius una paraula més alta que una altra. L'aconsellable és mantenir el que en política s'anomena un "perfil baix", com si no entenguessis el perquè d'aquesta obssessió que la fama ha agafat amb tu quan ja posseeix trofeus de la mida de Belén Esteban.

Del Bosque era un antifamós perfecte. Encara ho és. Quan Iniesta va marcar el gol de la victòria, es va limitar a fer un petit gest d'alleujament amb els braços. La fama l'ha atrapat de ple, però ell continua escapolint-se-li entre els dits, com l'aigua. Del Bosque és un geni de ?l'antifama i un seleccionador superlatiu. Algú que el va deixar escapar (pitjor encara: que el va fer fora) tenint-lo a la seva plantilla no és de fiar. No sé gaire bé a què es dedica Florentino (a banda de pastar milions), mai no ho he sabut, però francament, servidor no li compraria una moto, ni tan sols una moto amb glamur.