04 de agost de 2017
04.08.2017

«Fat fit», nou tall sanitari

04.08.2017 | 07:18

L'«obesitat oculta» podria afectar el 80% de la població occidental, segons la publicació científica Frontiers in public health. Volen dir que cal un criteri mèdic més restrictiu amb el greix, que permeti declarar obeses persones que fins ara tenien sobrepès, però la denominació és tan desafortunada que fa dubtar dels prims: I si aquest conegut no està prim i és un obès ocult? Una persona que oculta la seva obesitat, què no ocultarà en la seva declaració d'Hisenda? Es pot ser fumador d'amagat o bevedor domèstic però no hi ha manera de ser obès ocult. Res es pot amagar pitjor que els quilos de més. Quan treuen el cap, tan sols tímidament, la gent ho nota i l'impertinent t'ho fa notar: «Estàs gras». No cal enganyar-se: no hi ha una malaltia per la qual els grassos es vegin prims al mirall. La roba dissimula amb colors foscos i ratlles verticals però talls i talles imposen els límits. La moda està feta per consagrar com a model el més infreqüent (recordeu: la ciència està buscant l'«obesitat oculta» que afectaria el 80% de la població no afectada per la fam). En els últims anys s'ha imposat el «slim fit», un tall acord amb els temps d'estretor econòmica, que fa de l'estretor virtut i converteix en «geypermans» als musculats, marcant pectorals i suggerint tauleta abdominal.

En una mateixa població, on la medicina busca l'obesitat oculta, la moda menysprea el sobrepès manifest i treballa el «slim fit» quan hauria d'oferir «fat fit».

Com sol passar, tot confluirà en la indústria perquè declarar obès el 80% de la població occidental exigirà polítiques sanitàries «liporrepresives» i pagament de l'auxili farmacèutic consegüent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema