La necessitat de les pràctiques universitàries

Laia Vidal Duran Cassà de la Selva

Soc una estudiant de 2n de batxillerat i ha arribat el moment de decidir el futur laboral. Fent balanç m'adono que el coneixement que he adquirit és teòric, acadèmic; en canvi, no n'he rebut massa de pràctic.

Acabaré l'ensenyament secundari havent après moltes coses però potser no amb les habilitats que voldria. Penso que s'ha de replantejar el sistema educatiu i que s'han d'incloure més hores de pràctiques.

Em plantejo l'opció d'anar a estudiar a la universitat o fer cicles per tal de preparar-me per al món laboral. Les pràctiques m'ajuden a descobrir si allò que realment he après a classe ho sé aplicar i si em veig treballant en aquell entorn en un futur.

Penso que avui dia està més valorat allò que saps fer que no pas allò que saps. Per tant, l'experiència preval al coneixement teòric temporal.

En resposta a la publicació del 18/3/2019

M. Àngels Benito Benita i els Nens i nenes de 6è de l'Escola Cassià Costal Girona

Estimada Alba:

Som un grup de nens i nenes de 6è d'una escola de Girona. La nostra tutora ens ha llegit avui la teva carta a classe de VALORS. Nosaltres també volem dir la nostra opinió sobre l'apartat en què expliques que a l'escola no es treballen prou valors com la solidaritat, l'esforç, el compromís i l'amor a la natura. Respectem la teva opinió, però nosaltres pensem que a l'escola sí que s'aprenen valors com ara els que estem aplicant en aquesta carta: respecte, esforç, comprensió... Et desitgem molta sort amb la teva experiència amb l'agrupament escolta i amb el teu treball de voluntariat!

Ha ressuscitat

ÀNGELA FERRER I MATÓ GIRONA

Ha estat o no causalitat, però des que el Govern va decidir exhumar les restes de Franco talment sembla que el dictador hagi ressuscitat. La seva ombra planeja sobre la nostra pell de brau. Ha sorgit un partit nou però alhora d'idees retrògrades anomenat VOX que dia sí i altre també desenterra moltes de les «genials» idees de l'anomenat Caudillo de trist record. Tenen l'obsessió de la dona submisa i, per tant, queda palesa per a ells la superioritat del mascle. Tant que ha costat acceptar la igualtat de sexes! Desprecien els immigrants que realitzen tasques que moltes persones autòctones no volen fer, i entre altres «acudits» i suposo que imitant Trump, volen permetre estar tots armats a casa! Ves a saber què més se'ls pot acudir fer repassant tot el que el seu enyorat Franco diu. Per aconseguir aquestes idees que ho foren també dels nazis han fitxat molts militars, rancis guardians del seu «estimat» dictador i nostàlgics del despotisme. És curiós que quan ha sorgit la polèmica per tal de fer que una persona que va fer tan de mal fos enterrada en un lloc on no es fes pelegrinatge per part d'antics nostàlgics i abans que es dugui a terme tal acte, les seves malsanes idees han sorgit de la tomba abans que ell, si és que el poden arribar a treure mai.

Cada dia sorgeix alguna idea de les que reposaven i crèiem mortes, i jo penso que per alguna escletxa encara s'escapen les seves «brillants» ocurrències de trist record.