Pedro Sánchez exhuma Francisco Franco i Pablo Casado replica exhumant Adolfo Suárez. L'afició enyorarà els temps en què els grans candidats es limitaven a fumar en comptes d'exhumar. El líder del PP passa de la invocació a la reencarnació, i pressuposa que el pare de la transició va llegar la seva astúcia al seu primogènit baró. Cap dada en la biografia d' Adolfo Suárez Illana permet avalar aquesta cessió. Per començar, és més vell que el seu pare, una curiosa inversió de les lleis mendelianes.

Sánchez farà campanya amb Franco al seu costat, Casado s'adjunta el gran Suárez a través d'un fill que ja va avergonyir els populars a Castella-la Manxa. Candidat digital a la presència d'aquesta comunitat, l'home que volia ser duc va caure amb estrèpit davant Bono i ni tan sols es va presentar a la investidura, una dada suficient sobre la seva catadura per prohibir la participació en altres eleccions. El PP hauria d'haver repassat les declaracions del socialista que el va derrotar a les urnes castellanomanxegues, «mai va imaginar que la seva estada entre nosaltres seria tan curta».

En la presentació de Suárez Illana com a fill de l'exhumat Suárez, el candidat Casado va nomenar en més ocasions el pare que l'altre, en una mostra de bon encert. El número dos del PP per Madrid posseeix una excel·lent veu en off, perquè no se li recorda una sola intervenció digna de ser escoltada. Com a mínim, l'aficionat a les capeas remata el cartell taurí dels populars madrilenys, on només cal un membre de la quadrilla del bomber torero. El president dels populars considera, pel que es veu, que la festa nacional ha d'ocupar una cinquena part de l'activitat del Congrés, i potser es quedi curt. Mentrestant, el perdedor nat Suárez Illana confirma l'addicció dels partits als candidats exòtics. Què serà el següent, un astronauta a les llistes?