La ignorància tendeix a donar-ho a conèixer tot. Tot el que és simple, en el seu estat natural, tendeix a semblar gran. Hi ha trets que determinen la diferència entre uns i altres; trets que desprenen hipòtesis i ordenen la intuïció, trets que són concreció i tesis sociològiques des d'un primer moment. Crec que tot allò que aparentment sembla elevat, no sempre està a l'altura. Les persones que parlen molt (encara que només sigui per dir bajanades i acudits) són el fracàs de la intel·ligència i l'estrany viure del que és bàsic. Quina trista tragèdia veure tantes persones allotjades al primitivisme i descobrir que l'origen de tanta fúria és la ignorància.

Sincerament, hi ha molts humans que m'inspiren pena. Alguns semblen personatges escapats d'una mala pel·lícula de terror i contradiuen tot ideal de bellesa. Sí, són el buit complet que no necessita cap aclariment i xoca contra el no-res. Per entrar en comunicació amb ells (somric) el millor mèdium és l'alcohol. Ja saben que l'«efusió» moltes vegades és el despit d'un mal tràngol.

Examinant amb profunditat diferents qüestions, sostinc que amb tant primitivisme serà difícil dur a terme una nova forma de vida. Per a molts el progrés és un desordre que posa en perill el costum. Per tant, dubto que entenguin de què tracta l'Agenda 2030. Estar a caprici de la ignorància és no contemplar les múltiples formes que té la vida. És el moment de veure que tot allò que no proporciona dimensió al pensament no ens serveix per a res. Les persones intel·ligents s'entenen amb tothom; els ignorants només s'entenen amb els ignorants. Creuen que la ignorància es pot aparellar amb la intel·ligència? Em reservo la ironia (somric) per no semblar «cruel». Ells (els ignorants) rebutgen per endavant tot allò que no comprenen, per tant, crec que hi ha qüestions que no són antull de fusió. Evolucionar és transformar en llum la foscor i no veure en el desconegut quelcom satànic. M'il·lusiona imaginar un món al marge de llenguatges i banderes. Sí, crec que amb l'Agenda 2030 renaixerà el «nosaltres» i morirà el «jo».