Opinió

Aquí un Grinch carnavalesc

Disbauxa carnavalesca, diuen. La festa de la transgressió, proclamen. La setmana de posar-ho tot cap per avall. Sí, home, això devia ser abans que el Carnaval entrés al calendari escolar i canviéssim la ruptura per l’obediència. De festejar el caos a seguir consignes per tornar bojos als pares, com si no fos prou complicada la prèvia a sortir de casa: dilluns, pentinat divertit; dimarts, tots d’esport; dimecres, classe en pijama; dijous, a fer l’animal i divendres que cadascú s’ho munti com pugui, la disfressa és lliure.

Deu ser la meva mirada escèptica i aliena a la celebració, però només hi veig una oportunitat més per assenyalar qui no es vol pintar o disfressar, o el qui a casa seva no tenen temps (ni traça) per fer una vestimenta mig digna o recursos per gastar, perquè els dictats del Rei Carnestoltes poden ser una via més per accentuar la desigualtat.

Ara que molts centres educatius ja han canviat Nadal per la festa de l’hivern per no ofendre ningú, no podríem anar un pas enrere, tornar el sentit original al Carnaval i que, per uns dies, això de disfressar-se (o no) vagi a gust del consumidor? Potser el Grinch carnavalesc no és la millor persona per dir-ho però... no és totalment contrasentit convertir la suposada oda a la desobediència en uns dies de normes arbitràries i més imposicions?

Subscriu-te per seguir llegint