«Informe semanal» celebra avui 50 anys amb un especial

La periodista Ana Blanco el presentarà aquesta nit (21.20) des del Museu Guggenheim de Bilbao

La periodista Ana Blanco. | RTVE

La periodista Ana Blanco. | RTVE / ddg. madrid

ddg. madrid

El 31 de març del 1973 s’estrenava Informe semanal, el programa de Televisió Espanyola que repassa cada dissabte l’actualitat a través de reportatges. Per celebrar el 50è aniversari, l’espai ofereix aquesta nit (21.20 h) un especial des del Museu Guggenheim de Bilbao presentat per la periodista Ana Blanco. El programa, el més veterà de la televisió nacional i el més antic del seu gènere a Europa, començarà amb un missatge de la reina Letizia, que va iniciar el camí a TVE presentant l’espai l’estiu de l’any 2000.

A més, inclourà el testimoni de Carmen Sarmiento, l’única dona a l’equip inicial del programa, que va abordar la informació ja des d’una perspectiva de gènere, sortejant la censura i obrint camins a moltes altres informadores que la seguirien. Sobre aquesta qüestió parlaran Virginia Martín i Dunia Etura, professores de Periodisme de la Universitat de Valladolid que han estudiat el paper que van exercir reporteres com elles per a la normalització dels nous rols de les dones.

També es podrà veure un ampli reportatge sobre com hem canviat a l’hora d’explicar les notícies aquests 50 anys. Rosa María Calaf, Diego Carcedo, Pepa Bueno, Lorenzo Milá, Baltasar Magro i Mari Carmen García Vela aportaran a més el seu testimoni.