Mor el periodista musical Carlos Tena als 79 anys

efe. madrid

El periodista i crític musical Carlos Tena (Madrid, 1943) ha mort als 79 anys, segons va confirmatr RTVE ahir, corporació a la qual va estar vinculat des dels anys 60. La seva primera experiència en mitjans de comunicació la va tenir a Ràdio Joventut i Ràdio Peninsular, mentre que a Ràdio Nacional va ser delegat a Bèlgica, Holanda i Finlàndia.

No obstant això, durant la seva llarga carrera es va dedicar fonamentalment a programes musicals, tant en ràdio com en televisió. Militant del Partit Comunista, el seu suport a aquesta formació, segons ell, el va perjudicar en la seva carrera professional i li va fer que hagués de bregar amb nombroses querelles a causa dels continguts dels seus programes.

Va estar molt vinculat a Ràdio Nacional i a Televisió Espanyola, on va dirigir i va presentar alguns dels programes més mítics dels setanta i els vuitanta com Popgrama (1977-1980), Música, maestro (1981), Caja de ritmos (1983), Pop qué? (1984) o A uan ba buluba balam bambú (1985-1986). Gràcies a aquests espais es va convertir en un dels símbols de la Movida.

Un dels moments més recordats de la seva carrera va ser l’actuació del grup Vulpes en el programa Caja de ritmos amb el tema Me gusta ser una zorra, que va suposar la cancel·lació definitiva de l’espai. Després de la seva sortida de TVE va continuar presentant diversos espais musicals a Telecinco, Antena 3 o Onda Cero.