Mediaset presenta un protocol específic per als seus espais de telerealitat

El document inclou fins a deu regles per regular la convivència i garantir la salut i el benestar dels participants

efe/ddg. madrid

Mediaset España ha actualitzat el seu codi ètic per incloure un protocol d’actuació als seus «programes de telerealitat», que comporten aïllament i convivència de grups de persones durant períodes prolongats i que, en alguns casos, es desenvolupen en entorns complexos. Es tracta d’un document de compliment obligat, que conté deu regles bàsiques per regular la convivència i garantir la salut i el benestar dels participants d’aquest tipus de programes, segons informa la companyia en un comunicat.

El protocol d’actuació descriu, entre altres coses, els comportaments i les actituds prohibides o reprotxables, alhora que exigeix implementar prou mitjans humans i tècnics per controlar, intervenir i aturar aquestes conductes de manera immediata. En cas de detectar-se, s’activarien els protocols d’actuació, de comunicació i de denúncia pertinents.

El documental també inclou un apartat dedicat al procés de selecció dels participants, en què es defineixen els perfils idonis en funció de la tipologia de reality.