24 de desembre de 2015
24.12.2015

Deu consells per a una bona digestió per festes

T'expliquem uns trucs molt senzills de dur a terme per estalviar-nos les conseqüències negatives dels grans àpats d'aquests dies

28.12.2015 | 07:07
Deu consells per a una bona digestió per festes

En aquesta època de grans sopars i dinars amb amics i familiars no podem oblidar-nos de les temudes digestions pesades. Des de sopars de Nadal fins al deliciós tortell de Reis, en aquestes setmanes deixem de banda l'alimentació saludable per llançar-nos de ple en els menjars abundants.

La pesadesa, la cremor o la inflor abdominal apareixen aquests dies amb més freqüència de la desitjable. Per això mateix, si vols oblidar-te de les digestions pesades aquestes festes segueix aquests petits consells.

1. Mastegar a poc a poc
Moltes vegades oblidem que la digestió comença a la boca, per la qual cosa és fonamental menjar a poc a poc, mastegant tranquil·lament en un ambient relaxat.

2. Els plats, a temperatura ambient
La temperatura dels plats és una altra de les coses que se solen passar per alt. Les sopes o plats molt calents no ajuden a tenir una bona digestió. El mateix passa amb les postres o plats massa freds, de manera que l'ideal per tenir una bona digestió és provar aquests dies plats a temperatura ambient.

3. No passar-se amb l'alcohol
L'alcohol tan característic d'aquestes festes és una arma de doble tall. Una copa de vi o un 'xupito' de licor després del dinar poden ajudar a tenir una bona digestió. No obstant això, si ens passem en excés amb l'alcohol els efectes seran tot el contrari.

4. Prendre aliments probiòtics
Els aliments probiòtics (El iogurt natural, el quefir o la xocolata negra) ajuden tenir una bona digestió. Aquests bacteris intestinals beneficiosos ajuden a estimular els sucs digestius i els enzims naturals que mantenen als nostres òrgans digestius funcionant correctament.

5. Aliar-se amb el gingebre
Aquesta planta té grans bondats terapèutiques. El gingebre, ja sigui en te o al natural, és un protector d'estómac d'allò més eficaç. Aquest producte afavoreix l'absorció dels aliments i evita que apareguin els temuts dolors estomacals després dels àpats copiosos. A més, augmenta la gana, allibera àcids gàstrics que ajuden a la digestió i controla els eructes.

6. Limitar els medicaments
Aquestes festes oblida't dels medicaments tret que sigui totalment necessari. Les aspirines, antibiòtics i els antiàcids s'inflamen l'estómac, destrueixen la flora bacteriana i són en general, molt negatius per a les digestions.

7. Usar menys sal
Limitar l'ús d'aquest condiment en els àpats t'ajudarà a oblidar-te de les digestions pesades. Deixant de banda la sal evitaràs la retenció de líquids i per tant la inflor abdominal.

8. Prendre camamilla
De sobres són coneguts els beneficis de la camamilla en les digestions. Aquesta herba t'ajudarà a evitar les digestions pesades i els dolors d'estómac produïts pels nervis, l'ansietat o l'estrès. No dubtis a prendre dues tasses de camamilla al dia, una al esmorzar i una altra després de l'àpat principal del dia, perquè l'efecte sigui encara millor.

9. Res de cafè després de dinar
Una cosa molt típic espanyol és prendre un cafè tot just acabar el menjar. No obstant això, aquest nom no és gens beneficiós per a les digestions ja que el cafè pot causar nerviosisme i ansietat, provocant els temuts mals de panxa. L'ideal és prendre el cafè hora i mitja o dues hores després de dinar.

10. Menjar a la mateixa hora
Intentar menjar sempre a la mateixa hora farà que el teu organisme es reguli, evitant sentir una gana desmesurada durant tot el dia i facilitant la digestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook