Puc conduir si estic de baixa? Descobreix les recomanacions de la DGT

Si tens alguna malaltia de la llista de la DGT, no condueixis

Consultar al teu metge de capçalera és primordial

Puc conduir si estic de baixa?

Puc conduir si estic de baixa? / @ pvproductions

Posar-se malalt o patir una lesió és molt comú. Quan ens succeeix això, hem d'optar a la baixa per incapacitat temporal, en cas d'estar treballant. Després de fer els tràmits amb el metge i l'empresa i segons, la causa de la baixa, no queda clar què podem i què no podem fer. Pots anar a recollir amb el cotxe els teus fills a l'escola si estàs de baixa?

Quan estàs de baixa no saps si pots sortir a passejar, comprar, passar a buscar els nens a l'escola o portar-los al parc, per exemple. Arribant a una controvèrsia segons el cas o malaltia per la qual estàs de baixa per incapacitat temporal. En cas d'estar de baixa per depressió, no has de sortir i socialitzar? Però què passa si estàs prenent medicació? Aquí sí que has de tenir compte amb el cotxe perquè segons el medicament pots patir somnolència, entre altres.

Puc conduir mentre estic de baixa?

Els professionals de la sanitat ens responen a aquest dubte que, pot portar molts maldecaps. Segons ells, depèn de cada cas, s'ha d'analitzar segons la seva situació particular: pren medicació, com es troba, és un problema psicològic o físic? Així doncs, consultar l'historial mèdic del pacient és primordial per donar unes pautes mentre està de baixa.

Què diu la DGT sobre el tema?

La Direcció General de Tràfic no té cap normativa envers la conducció i la baixa per incapacitat temporal. Tot i això, sí que informa que hi ha casos en què es recomana no conduir. Per exemple, si s'està prenent medicació, el metge li haurà de dir si provoca somnolència; si té problemes de visió també s'haurà de valorar si pot fer ús del vehicle. I segons les indicacions del facultatiu, el pacient farà unes accions o altres.

Des del moment en què el conductor que està de baixa pot posar en risc a altres conductors o a ell mateix, es recomana no conduir.

Si estàs de baixa, consulta al teu metge abans de posar-te al volant

Si estàs de baixa, consulta al teu metge abans de posar-te al volant / @ senivpetro

La DGT té una llista de situacions on s'exposen certs casos i situacions on no s'aconsella conduir. Aquestes situacions solen ser malalties. Us deixem la llista.

La DGT no recomana conduir si pateixes aquestes malalties

  • Alzheimer
  • Apnea del son
  • Depressió
  • Diabetis
  • Epilèpsia
  • Grip
  • Al·lèrgies
  • Ictus
  • Parkinson
  • Alteracions de la visió