Tots els beneficis de la civada: cuida el cor i t'ajuda a dormir
Coneix la llista de beneficis que té per la teva salut
Aconseguirà relaxar-te
R. A. C.
La civada és un aliment que està de moda perquè s'ha tornat el substitut ideal si vols aprimar-te o tens intolerància a la lactosa, per exemple. Aquest cereal té infinitat de beneficis per a la salut si es pren de forma regular. El seu alt contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal; a més, és una poderosa aliada contra el colesterol dolent. En aquest article Satislent ens explicarà altres beneficis que té i que de segur, no sabies: presta atenció!
A l'esmorzar, amb iogurt, amb soja, en forma de batuts, com a condiment d'amanides o per elaborar galetes. La civada s'"ha colat" als menús del nostre dia a dia. I no és estrany perquè se l'ha catalogat com un dels superaliments.
Beneficis d'aquest superaliment
- Cuida el cor i el cervell. Segur que molts no saben que la civada és perfecta per al cor en general i, a més, per al cervell. Això és degut a la gran quantitat d'àcid linoleic, omega-3 i greixos insaturats que conté.
- Per a la pell, en màscares casolanes. Un dels usos més efectius i desconeguts de la civada és a la pell. És perfecta per cuidar-la. Per exemple, la farina de civada té propietats exfoliants i és molt efectiva a l'hora d'eliminar les cèl·lules mortes. A més, és recomanable per a tota mena de pells.
- I, per si no n'hi hagués prou, té propietats antiinflamatòries. Amb civada i amb ingredients fàcils de trobar com la mel, és possible elaborar mascaretes casolanes molt efectives.
- Equilibra el funcionament del sistema nerviós. D'altra banda, cal assenyalar que la civada és rica en vitamines i minerals, entre d'altres del complex B. Per aquest motiu, ajuda a desenvolupar, mantenir i equilibrar el funcionament del sistema nerviós.
- Tranquil·litzant i sedant. La civada conté allò que s'anomena avenina, que actua contra el nerviosisme. Així que és perfecta contra l'insomni o l'estrès per les seves propietats tranquil·litzants i sedants. Aquesta propietat és, sens dubte, una de les més desconegudes de la civada.
Remullar la civada
Finalment, un aspecte que cal tenir en compte tal com s'ha publicat en fòrums especialitzats és el tema dels “antinutrients”. Són unes substàncies que cal desactivar perquè no interfereixin en l'assimilació dels nutrients. En aquest punt, una cosa que es desconeix en referència a la civada és que convé remullar-la per consumir-la. D'aquesta manera, es desactiven els anomenats “antinutrients”.
- Els metges demanen eliminar-lo dels sopars: té fama de saludable, però no ho és
- Els millors plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques gironines
- Així captava a noies el lama detingut per donar mercuri als seus fidels: "La relació sexual serà un instrument de més consciència
- Viatge llampec de Victoria Beckham a la Costa Brava
- Vox desplega una pancarta al pont de Pedra de Girona en contra del retorn de Puigdemont a Catalunya
- Rànquing: Aquesta és la renda per habitant als municipis gironins i catalans
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Unes 400 persones es mobilitzen a Banyoles per reclamar que no es tanqui l'escola Camins