Tots els beneficis de la civada: cuida el cor i t'ajuda a dormir

Coneix la llista de beneficis que té per la teva salut

Aconseguirà relaxar-te

Els beneficis de la civada

Els beneficis de la civada / @ Racool_studio

R. A. C.

La civada és un aliment que està de moda perquè s'ha tornat el substitut ideal si vols aprimar-te o tens intolerància a la lactosa, per exemple. Aquest cereal té infinitat de beneficis per a la salut si es pren de forma regular. El seu alt contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal; a més, és una poderosa aliada contra el colesterol dolent. En aquest article Satislent ens explicarà altres beneficis que té i que de segur, no sabies: presta atenció!

A l'esmorzar, amb iogurt, amb soja, en forma de batuts, com a condiment d'amanides o per elaborar galetes. La civada s'"ha colat" als menús del nostre dia a dia. I no és estrany perquè se l'ha catalogat com un dels superaliments

Beneficis d'aquest superaliment

  • Cuida el cor i el cervell. Segur que molts no saben que la civada és perfecta per al cor en general i, a més, per al cervell. Això és degut a la gran quantitat d'àcid linoleic, omega-3 i greixos insaturats que conté.
  • Per a la pell, en màscares casolanes. Un dels usos més efectius i desconeguts de la civada és a la pell. És perfecta per cuidar-la. Per exemple, la farina de civada té propietats exfoliants i és molt efectiva a l'hora d'eliminar les cèl·lules mortes. A més, és recomanable per a tota mena de pells.
La civada és ideal per a la pell

La civada és ideal per a la pell / freepik

  • I, per si no n'hi hagués prou, té propietats antiinflamatòries. Amb civada i amb ingredients fàcils de trobar com la mel, és possible elaborar mascaretes casolanes molt efectives.
  • Equilibra el funcionament del sistema nerviós. D'altra banda, cal assenyalar que la civada és rica en vitamines i minerals, entre d'altres del complex B. Per aquest motiu, ajuda a desenvolupar, mantenir i equilibrar el funcionament del sistema nerviós.
  • Tranquil·litzant i sedant. La civada conté allò que s'anomena avenina, que actua contra el nerviosisme. Així que és perfecta contra l'insomni o l'estrès per les seves propietats tranquil·litzants i sedants. Aquesta propietat és, sens dubte, una de les més desconegudes de la civada.

Remullar la civada

Finalment, un aspecte que cal tenir en compte tal com s'ha publicat en fòrums especialitzats és el tema dels “antinutrients”. Són unes substàncies que cal desactivar perquè no interfereixin en l'assimilació dels nutrients. En aquest punt, una cosa que es desconeix en referència a la civada és que convé remullar-la per consumir-la. D'aquesta manera, es desactiven els anomenats “antinutrients”.