Així canvia el teu cos quan no practiques sexe

Les sequeres d'orgasmes impliquen una pèrdua de beneficis molt notables

Què li passa al teu cos quan no mantens relacions sexuals

Què li passa al teu cos quan no mantens relacions sexuals / @ gpointstudio

Ja no recordes què era rebolcar-se amb una altra persona i tenir un orgasme espasmòdic d'aquells que fan que oblidis on ets durant uns segons? Doncs, a més d'estar perdent un tornado de plaer i diversió, estàs privant el teu organisme de certs beneficis provats científicament, tal com expliquen en un article de Men's Health. Uns beneficis aplicables tant a homes com a dones, el primer dels quals és una reducció considerable de l'estrès. En paraules de la neurocientífica Debra Sog, "durant un orgasme s´alliberen endorfines que poden ajudar a millorar l´estat d´ànim".

Aquesta alteració de la composició hormonal del teu organisme, ara més rica en endorfina, en dopamina i en oxitocina i més pobre en cortisol, l'hormona de l'estrès, té moltes altres conseqüències a la teva vida més enllà de l'estat d'ànim: dormiràs molt millor, gaudiràs d´una pressió arterial més baixa i tindràs menys probabilitats de patir una malaltia cardíaca. Sense bons orgasmes, i amb més cortisol circulant pel teu cos, tots aquests beneficis desapareixen, creant un cercle negatiu, ja que dormir malament i tenir la pressió arterial alta generen altres problemes de salut.

Però és que sense sexe la teva memòria també perd força capacitat. En concret, i com va concloure un estudi de la Universitat de Konkuk, a Seül, "la interacció sexual podria ser útil per esmorteir la neurogènesi de l'hipocamp adult i la funció de memòria de reconeixement". Podríem, en una sequera sexual, perdre tanta memòria que oblidéssim que portem cinc mesos sense sexe i agreujar les coses? No és tan exagerat, però la comunitat científica sembla que està d'acord que el sexe, si bé no és necessari per sobreviure, augmenta el rendiment fisiològic i la salut general.

I una altra prova inqüestionable és el nostre sistema immunològic. Pel que sembla, i segons una investigació duta a terme pels psicòlegs Carl Charnetski i Francis Brennan Junior, mantenir relacions sexuals una o dues vegades per setmana augmenta les concentracions d'immunoglobulina A, un dels anticossos naturals principals, entre les funcions dels quals es troba protegir-nos davant del refredat comú. Així que si vas en una sequera sexual, ja sigui voluntària o involuntària, intenta mantenir aquest heretat costum coronavíric de portar màscara i rentar-te les mans de tant en tant. Podries estalviar-te uns dies de caminar ensopit.

Però aturem-nos un moment. Portem moltes línies parlant del sexe com si només es pogués practicar amb altres persones. I sí, evidentment que un altre cos et toqui genera unes sensacions més intenses, ja que el sistema de còpia eferent del nostre organisme identifica la font que ens toca i, en cas de ser nosaltres mateixos, redueix molt la sensibilitat. Per això no ens podem autofer pessigolles. Però això no vol dir que no ens puguem donar plaer i, amb bona estimulació mental, assolir un orgasme intens. La masturbació és un camí tan vàlid com qualsevol altre per gaudir dels beneficis del sexe.