CiU i ERC van tombar ahir en la Comissió de Salut del Parlament una resolució d'ICV que demanava "recuperar i mantenir la prestació dels serveis de guàrdia de Cirugia i Traumatologia de l'Hospital Comarcal de Blanes". El text rebutjat es va presentar a l'abril i també demanava recuperar el nombre d'hores diàries d'ambulàncies en servei a Blanes i la recuperació en horari nocturn dels CAP's de Blanes, Lloret de Mar i Tossa.

Sobre aquest últim punt, CiU i ERC van votar-hi altre cop en contra. En el període d'esmenes, els nacionalistes volien que, en comptes de "recuperar" els serveis nocturns es "garantís l'atenció continuada" amb "els recursos més adequats a cada cas i la capacitat de resolució adient". Per la seva part, ERC demanava la supressió del punt mentre que el PSC estava d'acord en garantir l'horari nocturn, però només a Lloret i Tossa i deixar de banda a Blanes, això sí, demanant que s'aportés "l'avaluació de les urgències de la ciutat de Blanes, els últims cinc anys, per decidir el millor model de salut".

Però el que voten els grups al Parlament no és sempre el mateix que es vota als Ajuntaments. En aquest sentit, en el darrer ple de Lloret del passat 21 d'octubre, l'equip de govern de CiU es va abstenir en la moció presentada per ICV que demanava la recuperació dels serveis a l'Hospital Comarcal, mentre que ERC hi va votar a favor.

I mentre el text d'ICV al Parlament quedava rebutjat pels vots en contra d'ERC i CiU, la Comissió de Salut sí que va aprovar dues resolucions, en aquest cas presentades pel PSC i amb els vots d'ERC. La primera demanava mantenir obert el CAP Fenals, "garantir l'atenció continuada durant 24 hores els 365 dies de l'any al municipi de Lloret" i "planificar la inversió al llarg del 2014 pel trasllat del CAP Fenals al local cedit per l'Ajuntament".

En aquesta resolució, CiU -que hi va votar en contra- demanava que, en comptes de reobrir el CAP Fenals es mantingués "una dotació de serveis assistencials" i volia estudiar "la incorporació d'altres serveis de salut als mòduls" del clausurat CAP.

Reobrir el Centre de Tossa

També la Comissió va aprovar la segona resolució del PSC que insta al Govern perquè estudiï "reobrir l'atenció continuada del Centre de Salut de Tossa". A més, el PSC va acceptar l'esmena d'ERC que resol "acordar amb els alcaldes i grups dels municipis de la Selva Marítima la planifiació del seu territori, tenint com a punt de vista bàsic l'atenció a la població i als turistes amb equitat d'atenció".