L'Ajuntament de Blanes va presentar ahir al vespre el setzè número de la revista Blanda, que edita cada any l'Arxiu Municipal. La presentació la van encapçalar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de l'Arxiu, Susana Ramajo, així com del director del Servei, Antoni Reyes, i els autors dels articles de la publicació que correspon al 2013.

Enguany, Blanda no ha volgut deixar escapar l'oportunitat de sumar-se als actes d'homenatge a Roberto Bolaño que es van estar fent al llarg de l'any passat -el cicle Bolaño a Blanes- i ha aprofitat l'altaveu de la revista per dedicar-li un destacat espai, començant per la portada. Dissenyada per Josep Rondon, inclou alguns dels elements més destacats de la simbologia de l'univers Bolaño. Entre ells, destaca una postal dels anys 80 -quan l'escriptor va arribar a Blanes- i un mapa que il·lustra el triangle territorial on es va moure: Barcelona, Girona i Blanes.

Ja a l'interior de la revista trobem el Dossier Bolaño, format per tres articles. El segon ingredient del Dossier Bolaño està signat per Juan Insua, qui va ser comissari de l'exposició Arxiu Bolaño 1977-2003 que va estar allotjada l'any passat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Sota el títol "Archivo Bolaño. Notas para una relectura gozosa", l'article fa diverses reflexions per rellegir l'obra de Bolaño. A banda del dossier dedicat a Bolaño,la revista inclou cinc recerques, una biografia i un apartat amb notícies de l'Arxiu.