El propietari de la casa de colònies Les Mines d'Osor, Martí Forest, denunciarà l'àrea de Sanitat de la Selva, perquè en una setmana ha patit dues inspeccions que han «afectat els treballadors i les activitats que realitzaven un centenar de nens».

Tot va començar el 30 de juny, quan es va produir la inspecció de sanitat ordinària que es realitza anualment a les instal·lacions. No es van detectar, segons Forest, deficiències greus -dos fluorescents que no funcionaven correctament. Una setmana més tard, el dilluns 6 de juliol, la casa de Les Mines va acollir un centenar de nens i nenes que havien de passar uns dies a la casa de colònies Mas Lluna de la Cellera de Ter, on el mateix dilluns, una vintena d'infants van resultar afectats per una lleu gastroenteritis.

Curiosament ahir, dos inspectors es van presentar de nou a la casa d'Osor -un dels quals era present a la primera inspecció- per fer una nova comprovació. «Van al·legar que la primera revisió havia estat negativa» va explicar Forest. Després de comprovar altra vegada les instal·lacions de dalt a baix, la sorpresa va arribar quan van informar el propietari que s'havien detectat les mateixes deficiències que en la primera inspecció, però «multiplicades per deu». «Després del desastre de la casa de colònies del Pasteral, ara es volen curar en salut, no mullar-se per res i salvar la cadira, venint a la casa que ha acollit els nens de la casa afectada» assenyalava Forest, qui creu que la situació és «una vergonya» perquè en 32 anys de fer colònies «mai» havia tingut cap tipus de problema. «Vénen a posar entrebancs a la gent que vol treballar» lamentava.

Per tota aquesta situació, Forest denunciarà l'actuació de l'àrea de Sanitat de la Selva.