El petit incendi que es va originar dilluns passat al cementiri de Riudellots podria haver estat provocat. Segons va explicar ahir l'alcaldessa de la localitat, Montserrat Roura, en el punt on es van originar les flames es van trobar un dipòsit de gasolina i una ampolla de dissolvent -els líquids dels quals són altament inflamables- totalment buits. «No podem confirmar que sigui intencionat perquè no ho sabem, però aquests dos elements ens fan pensar que sí» deia Roura, que afegia que si no «seria molta casualitat».

Els fets es van produir dilluns passat al matí, quan un operari municipal va alertar d'un petit foc que afectava la zona exterior d'una de les parets del cementiri municipal. El mateix treballador de l'Ajuntament, va iniciar les tasques d'extinció per intentar evitar que les flames no avancessin, tenint en compte el fort vent que bufava en aquell moment. «Per sort, només hi havia algunes herbes i per això no va poder cremar amb més força» va subratllar l'alcaldessa.

Tot i això, les flames sí que van afectar el jardí de l'interior del cementiri, ja que la paret és discontínua i en aquest punt només queda separat per una malla. «El foc no va afectar cap nínxol. Estan tots intactes» va remarcar Roura. Una dotació dels Bombers de la Generalitat es va desplaçar fins al cementiri per remullar la zona.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per intentar determinar si el foc podria haver estat provocat, després de trobar-se el dipòsit de gasolina i l'ampolla de dissolvent buits. «No sabem qui pot haver estat l'autor» va explicar Roura qui va subratllar que ha estat «la primera vegada» que Riudellots «es troba» en una situació com aquesta.