L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC) està estudiant la possibilitat d'implantar un nou sistema de recollida selectiva de residus porta a porta. Així ho va avançar ahir el segon tinent d'alcalde, Ricard Pujol, qui va precisar que caldrà avaluar-ne «la viabilitat i la manera més fàcil d'implantar-lo».

Aquest model de recollida consisteix a lliurar els residus -prèviament separats en origen- al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció de reciclatge. «Des de l'equip de govern ens vam plantejar si el model de recollida actual era el més eficient en relació a la recollida selectiva», va explicar Pujol, qui va afegir que el que busquen amb aquest canvi de model és aconseguir «més estalvi econòmic i un sistema més respectuós amb el medi ambient». Segons va explicar el regidor, el primer pas previ a la implantació d'aquest nou sistema consistirà en l'elaboració d'un «estudi» sobre la «viabilitat» d'aquest sistema a Santa Coloma, entre altres aspectes a tenir en compte.

De moment, i mentre es desenvolupi aquest estudi, el govern local va aprovar ahir durant la celebració del ple, una pròrroga de sis mesos del contracte que té amb l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas S.A., que actualment s'encarrega de la recollida, el transport i l'abocament de residus, de la neteja viària i de la gestió de la deixalleria municipal. Estava previst que el contracte d'aquesta empresa acabés el pròxim 1 de juliol, però amb aquesta pròrroga -en cas d'aprovar-se- ho farà finalment el 31 de desembre de 2016, gairebé d'aquí a un any.

Actualment aquesta empresa compta amb un total de 15 treballadors.