L'Ajuntament d'Hostalric ha licitat la primera fase del projecte d'adequació, protecció i senyalització d'una part del castell d'Hostalric per un pressupost total de 258.054,66 euros. Segons el projecte, s'intervindrà en dues zones concretes: en el recorregut interior que va des del pati del cos de Guàrdia fins a les naus polivalents; i en el camí d'accés al castell des de la via romana fins a l'aparcament. Així, aquesta primera fase consistirà a adequar el terreny, pavimentar i evacuar les aigües, posar sistemes de protecció i seguretat i instal·lar punts d'electricitat i il·luminació.

També es procedirà a reparar les zones malmeses als trams del camí coberts amb peces de pedra natural o a extreure els fanals existents del tram comprès entre l'entrada a la zona fortificada fins al pont del Portal de Carros per poder col·locar-hi els nous elements de protecció i d'il·luminació.

Aquest projecte és la inversió més destacada del pressupost de 2016 de l'Ajuntament d'Hostalric que va ser aprovat per unanimitat en el ple del passat 3 de febrer i que ascendeix a 3.817.000 euros. En concret, en el capítol d'inversions s'hi contempla una partida de 528.000 euros, la meitat dels quals s'han destinat als treballs d'adequació, protecció i senyalització del castell. Una altra de les partides més destacades del pressupost correspon als pressupostos participats, als quals es destinaran 40.000 euros.

Segons el document de licitació, l'execució de les obres s'hauria de realitzar en un termini de sis mesos una vegada el consistori adjudiqui el contracte.