El segon implicat del cultiu de marihuana de gairebé 1.000 plantes i desmantellat dissabte per la Policia Local de Blanes es va entregar ahir a la comissaria del cos de seguretat. El veí de Blanes, J.C.C., de 69 anys i nacionalitat francesa, és el propietari de la casa on hi havia la droga. La policia va emetre una ordre de recerca després de confirmar que també era responsable de la plantació.

L'altre arrestat, A.P.G., de 67 anys i veí de Barcelona, ja va ser detingut el dissabte durant l'operació policial que va permetre comprovar que hi ha havia un gran cultiu de marihuana situat en un garatge de la planta baixa d'una casa de Blanes.

Es calcula que el valor anual al mercat negre podria ser de més de 4,2 milions d'euros si es té en compte que en un any fessin tres cultius. Ahir ambdós arrestats estaven a l'espera de passar a disposició judicial davant del jutge de guàrdia de Blanes.

Es dóna el cas que ambdós detinguts són coneguts pels cossos policials. Compten amb múltiples antecedents i han estat arrestats anteriorment i, fins i tot, han estat a la presó. I també estan essent investigats per la policia francesa per tràfic de drogues que provenen d'Espanya i es traslladen cap al país gal.

La troballa de la plantació va ser fruit d'una trucada anònima que els va conduir fins a la casa. El primer dia que la policia local hi va anar, l'home es va negar a obrir el garatge i, en obtenir el permís judicial, hi van entrar aquest dissabte i van comissar la droga.