L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) té previst aprovar inicialment, en el ple d'avui al vespre, un seguit de modificacions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per potenciar, entre d'altres, l'ús comercial i hoteler de la localitat. Així, segons va informar ahir el govern local, una de les modificacions afectarà el sector del Torrent dels Moros i permetrà l'ampliació de l'ús comercial en una parcel·la amb l'objectiu de possibilitar la implantació d'un establiment comercial. «Tenim una persona interessada a posar-hi un supermercat i, en principi, la modificació només afectarà aquest sector», va precisar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich. La modificació permetrà, a més, que l'Ajuntament disposi de més terreny per a aparcament públic i que es pugui completar la urbanització del sector.

Una altra modificació del POUM facilitarà l'ampliació de l'activitat hotelera consolidada a parcel·les que no tinguin aquest ús com a principal, però que limitin amb hotels i siguin del mateix propietari. «No estava previst en el POUM i el que volem és arreglar aquesta situació perquè tinguin l'opció d'ampliar els hotels», va explicar Saladich.

D'altra banda, també hi ha intenció d'aprovar definitivament el Pla de Millora Urbana del sector Codolar-Roqueta que desenvolupa el POUM aprovat l'any 2015; i d'aprovar definitivament l'ordenança reguladora de les platges, que s'ha consensuat amb veïns i associacions per adaptar-se a la normativa vigent i per «millorar la gestió de les platges de Tossa i la seva qualitat».