La policia estatal ha detingut a València el sospitós d'executar a trets un home a un descampat de Lloret de Mar el 13 de setembre del 2012. El jutjat d'instrucció 6 de Blanes havia dictat una ordre internacional de detenció contra Zhirayr Abrahamayn, un home d'origen armeni que va desaparèixer de les comarques gironines pocs dies després del crim. Des d'aleshores, els investigadors sospiten que s'ha amagat a països com Polònia o França.

Fa tres setmanes, els agents van localitzar-lo i detenir-lo. També té una causa pendent a València per la seva vinculació amb una extorsió perpetrada per un grup criminal.

Abrahamayn va passar ahir a disposició del jutjat de Blanes, que va ratificar l'ingrés a presó provisional sense fiança -atenent la petició del fiscal Víctor Pillado- per un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. El fiscal va argumentar que hi ha risc de fugida perquè el detingut ja ha estat evadit de la justícia. També va ressaltar que s'enfronta a una pena elevada, que pot arribar als 23 anys de presó.

El cas es remunta al vespre del 13 de setembre del 2012, quan la Policia Local de Lloret va rebre una trucada d'un veí alertant que havia trobat un cadàver a un descampat proper a l'antic col·legi Can Barnés.

El cos estava al costat d'un cotxe i tenia signes evidents de mort violenta. Els Mossos d'Esquadra van assumir la investigació i van identificar la víctima com un empresari immobiliari rus de 31 anys que vivia a Calella de la Costa. Van descobrir que un mes i mig abans del crim, la víctima havia tingut enfrontaments amb un grup de persones d'origen armeni per desavinences amb la compravenda d'un vehicle o en negocis immobiliaris.

La disputa es va acabar centrant amb l'ara detingut. Segons la investigació, el 13 de setembre tots dos van decidir pactar una trobada per solucionar les seves desavinences. Llavors, el detingut va descarregar tres trets a la zona de l'abdomen de la víctima i dos trets més al cap.