28 de desembre de 2017
28.12.2017

Un jutjat eximeix a un «touroperador» de pagar 260.000 € a dos hotels de Lloret de Mar

Es tracta dels establiments Savoy i Sun Village que van ser tancats per frau elèctric el 2016

28.12.2017 | 12:54
Imatge del desallotjament de l´hotel Sun Village i que va posar al descobert el frau elèctric

L'Audiència Provincial de Balears ha donat la raó a un «touroperador» mallorquí al que ha eximit de pagar més de 260.000 euros a dos hotels de Lloret de Mar que van ser clausurats per l'Ajuntament quan es va descobrir que estaven enganxats il·legalment a la xarxa elèctrica.

Es tractava d'uns pagarés derivats de contractes de col·laboració subscrits al maig de 2016 amb les entitats explotadores dels hotels (Savoy i Sun Village), pels quals aquestes es comprometien a posar a la disposició del «touroperador» un nombre d'habitacions durant un període a una tarifa determinada per persona i dia.

Al setembre d'aquest mateix any es va produir un incendi a l'hotel Sun Village que va revelar que l'establiment estava enganxat il·legalment a la xarxa elèctrica, fet que va descobrir que ocorria també amb l'hotel Savoy. L'Ajuntament de Lloret de Mar va decretar el tancament immediat de tots dos.

Aquest tancament en plena temporada alta va suposar la necessitat de reallotjament de clients i modificació i cancel·lació de reserves i un "dany a la reputació" pel «touroperador», per la qual cosa va declarar resolts els contractes i va reclamar la devolució dels pagarés.

En aquesta línia, l'empresa mallorquina sostenia que existia un "flagrant incompliment de l'obligació subjacent". Cal assenyalar, com han apreciat els magistrats de l'Audiència, que el «touroperador» s'havia reservat el dret a exigir la devolució dels pagarés si no es respectaven les reserves realitzades o s'incomplien els termes del contracte.

Paral·lelament, la part demandada va assegurar que havia complert "pràcticament el contractat" per a la temporada 2016, ja que dels 140 dies en els quals es contractava la prestació del servei, es van incomplir 30 dies a l'hotel Savoy i 23 a l'hotel Sun Village.

Els magistrats de l'Audiència coincideixen que els hotels van incomplir el contracte. A més, assenyalen que "es va tractar d'un cessament abrupte de l'activitat del que sens dubte, tot i que no s'ha fet una concreció i prova dels mateixos, es van derivar perjudicis".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema