La Policia Nacional va detenir ahir un motorista a Lloret de Mar per circular a més de 250 km/h posant en perill la resta d´usuaris de la via. Els ciutadans el van reportar al correu de la policia redesabiertas@policia.es, ja que l´autor acostumava a publicar les gravacions circulant a velocitats superiors a les permeses a Instagram per guanyar subscriptors i aconseguir una remuneració econòmica.

Aquestes gravacions es van fer virals a les xarxes socials i els agents van aconseguir localitzar els URLs des d´on havia divulgat els vídeos. Després d´una minuciosa investigació, la policia espanyola el va poder identificar com el propietari de les filmacions i a més va detectar que l´home comptava amb perfils a altres pàgines web com YouTube.

Càmera al casc

L´arrestat gravava els vídeos amb la càmera que tenia integrada al casc i que era controlada amb un dispositiu al canell, els editava i els publicava a les xarxes socials intentant dificultar la seva identificació. A més, el conductor havia integrat a la motocicleta un sistema d´ocultació de la matrícula per evitar ser fotografiat pels radars.

Segons fonts policials, l´anàlisi final de totes les publicacions va permetre descobrir l´autor, la motocicleta utilitzada i les vies urbanes i interurbanes en les quals, de forma reiterada, es dedicava a cometre presumptes delictes contra la seguretat viària, superant els 60 km/h en sòl urbà i 80 km/h en sòl interurbà, arribant fins als 258 km/h en l´autopista C-32 en sentit Girona a l´altura de la localitat d´Arenys de Mar.

Els agents van detectar també que en les últimes setmanes havia incrementat el nombre de vídeos publicats a les xarxes socials amb la finalitat d´aconseguir més subscriptors i obtenir una remuneració econòmica. Després de la detenció del motorista, acusat d´un delicte contra la seguretat viària, la policia va intervenir la motocicleta de gran cilindrada amb la qual circulava a tota velocitat, així com el casc amb un dispositiu de videogravació integrat i la càmera amb la qual prenia les imatges.