La 24a edició de la Fira de l'Avellana de Brunyola, que se celebrarà aquest cap de setmana, estrenarà la seva pròpia marca amb un nou producte que es podrà adquirir en el certamen: un paquet de 200 grams d'avellanes locals, triturades, torrades i envasades al buit. Així ho va donar a conèixer el seu alcalde, Francesc Johé, durant la presentació de l'esdeveniment que es va fer ahir al matí a Girona.

«És una exquisidesa i un producte de gran qualitat en comparació amb altres productes que es troben al mercat», va destacar el batlle sobre l'Avellana de Brunyola i de les Comarques Gironines. Aquests paquets els elaboren quatre productors locals i tindran un preu d'uns 4 euros aproximadament. «També es podrà trobar en restaurants i diversos establiments de la província i volem intentar-ho en pastisseries», va explicar Albert Horta, un dels productors.

Respecte a la programació, la fira arrencarà divendres a la nit amb un sopar popular, però serà dissabte, a les dotze del matí, quan serà inaugurada oficialment pel president de la Generalitat, Quim Torra, i després de la marxa solidària en benefici de l'AMPA de l'escola d'educació especial Font de l'Abella de Girona.

Després de la inauguració, els visitants podran gaudir d'un vermut basat en l'avellana, tallers familiars, animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti o actuacions musicals de Miquel del Roig, Germà Negre i La Masovera Barbuda, entre altres activitats.

La programació seguirà diumenge amb diverses xerrades tècniques sobre l'avellana, una audició de sardanes a càrrec de la Principal de l'Escala, concursos o visites guiades al castell. Una cantada d'havaneres amb els Pescadors de l'Escala tancarà la Fira.

«Des del Consell Comarcal volem potenciar l'avellana de Brunyola per donar-la a conèixer més enllà de la demarcació de Girona», va assegurar el president d'aquest ens, Salvador Balliu, qui va detallar que la «meitat de les 470.000 tones d'avellanes que es produeixen a la província es fan a Brunyola» i localitats selvatanes com Amer, la Cellera, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Anglès, Santa Coloma i Vilobí d'Onyar.