La tèxtil Nylstar de Blanes torna a tenir electricitat després d'arribar a un acord amb Endesa pel pagament del deute. Ahir dilluns l'empresa es va quedar sense subministrament pels impagaments d'accés a la xarxa acumulats durant més d'un any. Una setantena de treballadors van haver de marxar cap a casa a l'espera d'una solució.

Els primers que podran tornar a treballar amb normalitat seran els del torn d'aquesta nit a les nou del vespre que s'ocupen de la maquinària de tiratge. L'empresa, però, no estarà a ple rendiment fins d'aquí a 24 hores perquè les filatures necessiten aquest temps de calefacció per poder agafar la temperatura adequada. Actualment hi ha 124 treballadors.

El tall elèctric a la fàbrica tèxil Nylstar de Blanes s'ha solucionat a les tres de la tarda. La direcció ha arribat a un acord amb Endesa amb el pagament del deute pendent i l'empresa ja està treballant per tornar a la normalitat.

El president del comitè d'empresa, Juan José Rodríguez, que és delegat d'USOC (el sindicat majoritari), ha explicat que els primers en tornar a treballar seran els del torn de nit que entren a les nou i que s'encarreguen de la maquinària de tiratge. L'empresa, però, no estarà a ple rendiment fins d'aquí a 24 hores perquè les filatures necessiten aquest temps de calefacció per agafar la temperatura adequada.

En resposta a les crítiques d'UGT amb la gestió, Rodríguez ha assegurat que des del comitè treballen per vetllar pels drets dels treballadors de la mateixa manera que ho feien quan tenien representació amb UGT. I han atribuït el tall d'electricitat als problemes de finançament de l'empresa.