L'Institut Montsoriu d'Arbúcies ha rebut avui el Premi Escola Verda 2018 en la categoria de treball en xarxa fet amb altres agents del territori, el guardó que atorguen les conselleries d'Educació i de Territori i Sostenibilitat.

L'entrega del guardó s'ha fet en representació dels vuit instituts que organitzen la «Ruta Transelva». El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha valorat que és "una actuació consolidada, que promou el treball en xarxa entre tots els instituts que són Escola Verda de la comarca, implicant a altres agents del territori, que té com a objectiu conèixer el patrimoni natural, social, històric, geològic, paisatgístic de la comarca i detectar els impactes o problemàtiques al llarg de la ruta i fer-ne denúncia".

Bargalló ha considerat també que es tracta d'una activitat "liderada per l'alumnat dels comitès ambientals dels centres educatius que hi participen, i també l'ús de les tecnologies i la tasca de comunicació i difusió que en fan".

En l'àmbit de comarques gironines també han rebut un distintiu l'escola Vedruna de Girona, l'escola Pompeu Fabra d'Anglès, l'escola Vedruna d'Arbúcies, l'escola Bressol La Baldufa de Sant Hilari, l'escola La Bòbila de Les Preses, l'escola Bressol de Ribes de Freser i la Llar d'Infants El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses.