El jutjat d'instrucció 1 de Blanes està investigant l'alcalde de Blanes, Mario Ros (PSC) per un presumpte delicte de malversació de fons públics relacionat amb la instal·lació d'una pancarta sobre els polítics presos a la façana de l'Ajuntament. El cas ha arribat als jutjats blanencs, després que la fiscalia provincial obris diligències d'investigació arran d'una denúncia presentada el 4 de desembre passat pel grup municipal de Ciutadans (Cs).

Així ho va donar conèixer ahir el portaveu de la formació a Blanes, Sergio Atalaya, qui va precisar que divendres passat van rebre la notificació de la fiscalia sobre l'enviament de la denúncia als jutjats de Blanes, els quals ja han obert diligències prèvies.

Acompanyat del diputat de Cs, Héctor Amelló, l'edil blanenc va explicar ahir que l'acusació de presumpta malversació contra Ros, es deu als fets succeïts el passat 20 de setembre quan l'alcalde socialista va ordenar la instal·lació d'un suport de fusta on col·locar una pancarta sobre els polítics presos a la façana del segon pis de la casa de la vila. «Fins a vuit operaris municipals ajudats per un camió grua van estar bona part de la seva jornada laboral instal·lant aquesta pancarta utilitzant diners i recursos públics», va remarcar l'edil de Blanes qui va afegir que l'actuació va costar 332,35 euros.

Per tot plegat, la formació taronja considera que aquesta pancarta «atempta contra la neutralitat política», a l'Ajuntament i que el PSC -actual equip de govern- actua «com altaveu del separatisme». «L'alcalde socialista hauria de ser el màxim garant de la neutralitat i ha optat perquè els partits separatistes monopolitzin la façana de l'ajuntament» va criticar Atalaya qui va recordar que aquest cartell «privat» va generar «discòrdia» d'ençà que es va penjar en compliment d'una moció aprovada el 28 de març del 2018.

A més, l'edil de Blanes va avançar que presentaran una instància al consistori demanant que durant el període electoral, es retiri la pancarta, una demanada que, fins ara, només han realitzat verbalment. «El senyor Ros ja no té excusa per treure la pancarta», va criticar Atalaya.

Fins a cinc robatoris i atacs

La pancarta amb el missatge «llibertat, presos polítics», va ser penjada per primera vegada, l'abril passat i el 13 de setembre, un noi i una noia la van tallar del primer pis de la casa de la vila. L'endemà es va restituir però només va durar un dia, ja que dos homes i dues dones la van tornar a arrencar.

Per evitar més «actes vandàlics» el consistori va decidir llavors, penjar la pancarta al segon pis, actuació que es va portar a terme el passat 20 de setembre. El nou cartell però, va durar poc, ja que l'11 d'octubre, tres desconeguts van tacar amb pintura negra les paraules «presos polítics». L'ajuntament va decidir llavors, tornar a canviar la pancarta per quarta vegada, a finals d'octubre. L'atac de pintura però, es va repetir i actualment, només s'hi pot llegir «llibertat».

Per la seva part, l'ajuntament va recordar ahir que les brigades municipals i el personal del consistori són les úniques persones autoritzades a actuar a la façana de la casa de la vila. A més, va puntualitzar que en el cartell només s'hi pot llegir la paraula «llibertat».