Un any més, la sala de plens de l'ajuntament d'Arbúcies va acollir l'acte d'entrega dels diplomes a l'excel·lència acadèmica als millors alumnes de l'Institut Montsoriu i també el reconeixement als alumnes que han obtingut algun premi amb els seus treballs de recerca.

Els alumnes guardonats per haver obtingut premis van ser Isaac Duaigües i Aina Martí, amb el Premi Recerca Jove 2018, i Neus Juncà, amb el premi CRACS 2019. Pel que fa als guardonats pels millors treballs de recerca i pel treball vinculat a l'àmbit de la recerca en innovació social, van ser Mercè Donate, Alba Navarro, Anna Pelegrí i Núria Pla.

A més, Donate també va obtenir el primer premi a l'excel·lència acadèmica en reconeixement de la segona millor mitjana en els dos anys de batxillerat, amb un 9,29 i Pelegrí també va ser guardonada amb el primer premi Ecopropostes de Ràdio Marina.

Pau Fernández va obtenir el diploma que l'acredita com a segon classificat a la sisena edició del Premi Filcat-UB 2019 d'estudis de filologia catalana i, finalment, Anna Canals va aconseguir diversos reconeixements, entre ells el premi que atorga l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm a través de la Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar.