L'Associació Girona Animalista (AGA) va anunciar ahir que desconvocava la manifestació prevista per al proper dissabte, 14 de setembre, a la plaça Lluís Companys de Vidreres per demanar la supressió de la celebració del Correbous al municipi. L'entitat ja va convocar una concentració el dissabte 31 d'agost coincidint amb el Correbous, aquesta setmana, però afirma que després de parlar amb l'Agrupació Vidreres per la Defensa Animal (AVDA) s'ha pres la decisió d'aturar la manifestació.

«Ens han transmès la voluntat que la gent de Vidreres els dona suport a ells i també que no hi hagi interferències d'altres entitats», apunta la presidenta de l'AGA, Natàlia Ricart. De totes formes, explica, «nosaltres els donarem suport sempre que ens ho demanin com fem amb més entitats de la demarcació» i asseguren que es reserven la possibilitat de fer noves mobilitzacions en funció de com avancin els esdeveniments.

L'Agrupació Vidreres per la Defensa Animal (AVDA) és un grup de veïns del poble que s'ha creat, segons la seva portaveu, Meritxell Arias, per donar veu a tota la gent del municipi que no vol el Correbous. «No volem que vinguin aquí gent de Barcelona a dir assassins als nostres veïns», assegura Arias.

D'altra banda, la portaveu de l'entitat AVDA explica que en els propers dies tenen prevista una reunió «a tres bandes» amb l'Ajuntament, grups que estan a favor i grups que estan en contra de la celebració. La trobada hauria de ser per tractar en clau municipal el futur de la festa.

En cas que l'Ajuntament no els convoqui, apunten, entrarien una nova notificació al consistori, però, de moment, agraeixen que l'entitat AGA hagi desconvocat la manifestació i que la reunió es pugui celebrar de manera serena.

Segons el comunicat de l'AGA firmat per la Junta de l'entitat, la decisió la prenen entenent que ja hi ha interlocutors que defensin l'abolició del Correbous al mateix poble i que han de ser ells, els mateixos vilatans, els que «acabin amb les festes on es maltracten animals i que posen en seriós perill els adults i nens que hi participen».