Una cinquantena de persones va acudir ahir a la celebració del ple extraordinari de Vidreres que es va convocar després que un grup de veïns recollís 900 signatures i que els grups de l'oposició -Esquerra Republicana (ERC) i Partit Socialista (PSC)- en forcessin la convocatòria. Els punts del ple, que van ser desestimats per la majoria absoluta de Junts per Catalunya (JxCat), consistien a deixar sense efecte l'augment d'algunes ordenances fiscals, com ara: l'Impost de Béns Immobles (IBI), la taxa de realització d'activitats administratives i prestació de serveis i l'impost per la gestió de residus. Tots ells aprovats per JxCat en un ple extraordinari el passat 5 de novembre.

El grup de veïns que va assistir a la sessió va recriminar al govern la manca de participació ciutadana a l'hora d'aplicar l'increment de les ordenances fiscals. Durant el ple es van viure diversos moments de tensió quan el portaveu del PSC, Jesús Becerra, va demanar que en el torn de precs i preguntes es deixés parlar el públic, un fet que el secretari va denegar argumentant que en tractar-se d'un ple extraordinari no tenien opció de parlar, tot i que un dels arguments de forçar la sessió era, precisament, donar veu als ciutadans. Aquesta situació va generar rebuig entre els assistents, que també van recriminar «manca de respecte» per part de l'equip de govern per parlar simultàniament durant algunes intervencions d'altres regidors o dels assistents.

El portaveu de la iniciativa ciutadana de la recollida de signatures, Lluís Campmajor, va tenir l'oportunitat d'intervenir i va demanar a JxCat que es comprometi a potenciar la participació ciutadana i que expliquin detalladament «on van destinats els nostres diners»: «Si neguen l'oportunitat que puguem participar, aleshores es perd el debat. Per això demanem una taula de participació ciutadana i que se'ns escolti».

Finalment, l'alcalde, Jordi Camps, va justificar l'augment assegurant que calia «mantenir les infraestructures» del poble i es va comprometre a millorar la comunicació per tal que els veïns s'assabentin de les bonificacions de l'IBI a les quals es poden acollir. També va criticar l'oposició tot assegurant que volia treure «rèdit polític d'aquesta situació».