L'alcalde de Lloret de Mar i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, ha avisat al sector turístic que, ara, "no és temps de descansar" si es vol sortir de la crisi, un dia després de la clausura a la seva ciutat del fòrum BTM de turisme.

Dulsat ha destacat la importància de comptar amb una cita, organitzada per la Fundació Guitart, l'Agència EFE i l'Agència Catalana de Turisme, que "posa llum" sobre el moment complicat d'una indústria molt afectada per la pandèmia i que ha ajudat els empresaris a veure que és temps "de no descansar, de no hivernar".

En declaracions a EFE, l'alcalde ha assenyalat que "cal ser més actius que mai i buscar solucions" i ha considerat que un fòrum de turisme com el BTM, que es va clausurar ahir a Lloret, ajuda a "tenir referents, saber les perspectives i veure com afrontar la situació".

Jaume Dulsat ha reconegut en tot cas que "no hi ha solucions màgiques o una sola solució, però sí lideratges compartits", i ha destacat la presència en aquesta cita de "gent importantíssima amb coses molt importants a dir".

Dulsat ha convidat els assistents a la trobada que adaptin les conclusions a què s'ha arribat "a la seva pròpia empresa o organisme turístic".

"És important que es parli de turisme, no aturar-se, veure cap a on evoluciona el sector i a quins reptes s'enfronta, i crec que hem pogut treure claus", ha assegurat.

El mateix dia en què es posen en marxa a Catalunya les noves mesures anti-Covid-19, que afecten especialment la restauració, l'alcalde de Lloret ha reconegut que "les organitzacions supramunicipals ho tenen complicadíssim, però cal demanar una mica més de certesa i una mica menys de vaivens".

"Ens toca replantejar-nos, mirar cap endavant i no parar per buscar solucions més sostenibles, millor identificades i més digitals per a un sector que segur que canviarà, tot i que es recuperi", ha conclòs Dulsat.