Una denúncia anònima ha permès desmantellar dos cultius de marihuana que estaven en ple rendiment en dos xalets de Lloret i Maçanet de la Selva.

La Policia Nacional

En el decurs de l'operació policial, que es va fer el 23 de febrer, els agents han comissat 546 plantes i 42 quilos de cabdells que estaven a punt per ser posats a la venda. Les cases tenien la llum punxada per així alimentar els cultius de droga. El frau elèctric d'alimentar les dues plantacions supera, assegura la policia, els 7.000 euros.

El dispositiu policial que ha permès desmantellar els cultius de marihuana es va fer la setmana passada però la investigació va començar el nombre. Quan els investigadors de la comissaria del CNP a Lloret de Mar van rebre informacions confidencials de ciutadans sobre dos habitatges situats a la província on s'hi estarien fer activitats relacionades amb el narcotràfic.

Després d'establir els dispositius policials corresponents, els policies van poder comprovar que, efectivament, els immobles estaven dedicats al cultiu de marihuana, i que l'energia elèctrica tenia un origen fraudulent, estava punxada a l'escomesa general.

Perillositat dels detinguts

Els dos xalets, un d'ells ubicat a la urbanització Serra Brava de Lloret de Mar i l'altre, a la de Montbarbat, de Maçanet de la Selva van ser escorcollats el dia 23 en una operació que va mobilitzar investigadors de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona i de la Comissaria Local de Lloret de Mar, així com comptar amb el suport d'efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) Barcelona, tenint en compte la perillositat dels detinguts.

En el moment de l'actuació, acordada pels jutjats de Blanes, els agents van desmantellar les plantacions ubicades a les cases. En cadascuna de les plantes dels immobles es cobrien les diferents fases d'un cultiu de droga que comprèn la producció, des de la seva plantació fins a l'envasament.

En total els agents van confiscar en total 546 plantes de marihuana, així com 42 quilos de cabdells llestos per a la seva venda. També calculen que el frau elèctric derivat del funcionament del cultiu ascendeix a 7.073,95 euros i (32.084 kWh).

Els cinc detinguts, procedents de Sèrbia, Croàcia i Bòsnia Hercegovina, van ser posats disposició judicial. El jutge va decretar l'ingrés a presó preventiva de quatre.

Col·laboració ciutadana clau

Amb aquesta actuació ja són sis els cultius de marihuana desarticulats per la Policia Nacional a Girona, en només un mes.

La Policia Nacional destaca que per a la localització d'aquest i altres cultius és de vital importància la col·laboració de ciutadans, que de forma totalment anònima poden facilitar dades que resulten claus per a la resolució d'aquest tipus de casos.