Una cinquantena d'alumnes de l'escola Mossèn Joan Batlle de Blanes han participat en les Jornades de Recollida de Residus al Mar, organitzades pel Club de Vela de Blanes.

L'acció s'ha impulsat conjuntament entre el programa de Vela Sostenible de la Federació Catalana de Vela i el projecte Let's Clean Europe de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Let's Clean Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de manera incontrolada a la natura i per mirar de revertir el problema.

A Blanes, la recollida de deixalles del mar va començar dimecres i es va allargar fins divendres, quan es van reunir al port del municipi tots els residus recollits al llarg de la setmana.

Els alumnes de cinquè de primària que hi han participat formen part del programa Esport Blau. Aquesta és una iniciativa del Club de Vela que es va engegar l'any passat amb un altre centre escolar del municipi. I és que l'escola Mossèn Joan Batlle ha pres aquest curs el relleu l'escola Joaquim Ruyra, pionera en la implementació de l'Esport Blau.

L'objectiu del programa és facilitar la iniciació esportiva a l'entorn nàutic i marí mitjançant les embarcacions pròpies de les ?Escoles de Vela.

A més, es pretén educar mitjançant l'esport, potenciant el treball en equip, el respecte al medi ambient i el descobriment del ?litoral català.

El programa esportiu va començar el passat 3 de març i finalitzarà el 12 de maig, després que s'hagin realitzat nou sessions a bord i una de teòrica dins les aules de l'escola.