L’Ajuntament de Blanes rehabilitarà l’antiga escola Carles Faust situada al nord de la capital de la Selva Marítima. L’objectiu, segons informa el consistori, és poder fer-ne un nou centre de formació, que alhora serveixi com un dinamitzador econòmic. L’aprovació es va fer per majoria del ple ordinari de Blanes del dijous amb dinou vots favorables i només l’abstenció de dos regidors del grup municipal de Ciutadans.

D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén rehabilitar l’antic equipament escolar i adequar-lo per poder impartir, entre d’altres, accions formatives vinculades amb el món de la construcció, comptant amb la col·laboració del sector privat. Es tracta de poder ampliar l’actual oferta formativa que hi ha al municipi amb una que estigui adaptada a les empreses, així com al perfil de les persones aturades del municipi.

Disposar de més espai formatiu

L’antiga escola Carles Faust es va construir l’any 1970 i aviat va quedar petita. Va quedar en desús quan va entrar en funcionament el nou edifici escolar. Fins ara la prioritat del consistori ha estat poder recuperar els nou antics pisos per a mestres destinats a resoldre casos d’emergència per a famílies vulnerables.

De fet, el consistori havia pensat destinar l’antiga escola per a usos socioculturals i durant uns anys algunes entitats del municipi així ho van fer, però l’actual equip de govern ha apostat per encarar-ho a la formació professional dual.

Usos municipals

En l’àmbit privat, la Unió d’Empresaris de la Construcció ja s’ha interessat per trobar a Blanes un espai formatiu, i tot apunta que es presentaran al concurs públic que s’organitzarà, juntament amb les empreses i institucions que també vulguin concorre-hi.

De totes maneres el nou centre seguirà sota control de l’Ajuntament de Blanes, i com a mínim el 50% de l’espai docent es determinarà que sigui per a usos municipals.