La comissaria blanenca dels Mossos d’Esquadra va celebrar dissabte el seu 25è aniversari. L’espai, que és la seu de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de la Selva Litoral, es va inaugurar l’1 de novembre de 1995, però la pandèmia va obligar l’any passat a cancel·lar la celebració del 25è aniversari, que es va fer dissabte en ocasió del Dia de les Esquadres (una jornada que reconeix el cos policial autonòmic).

El Major del Cos de Mossos d’Esquadra a Catalunya, Josep Lluís Trapero, i el cap de l’ABP Selva Litoral amb seu a Blanes, David Castro, van encapçalar l’acte que es va celebrar al Teatre de Lloret i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. També van participar-hi l’alcalde de Tossa, Ramon Gascons; el tinent d’alcalde de Seguretat a Lloret, Jordi Sais; el cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milán; diversos caps i comandaments de policies locals i cossos de seguretat i emergències del territori, així com regidors i regidores dels tres municipis de la Selva Litoral, entre d’altres.

Un quart de segle

L’1 de novembre de 2020 es va complir el primer quart de segle de vida d’ençà que la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Blanes es va inaugurar i s’ha commemorat enguany a causa de la pandèmia. L’acte va recordar els inicis de la comissaria, l’any 1995. El recinte selvatà es va convertir en un punt neuràlgic amb uns 200 agents que havien de cobrir tant aquest municipi com els altres dos d’aquest territori: Lloret de Mar i Tossa de Mar.

La celebració del Dia de les Esquadres va començar amb l’arribada del Major del Cos, Josep Lluís Trapero. Tot seguit, es va encetar l’acte institucional, conduït pel caporal Marçal López, qui es va encarregar de fer de mestre de cerimònies. La vetllada va continuar amb la projecció d’un vídeo institucional dels Mossos d’Esquadra, i el parlament de l’inspector en cap de l’ABP Selva Litoral, David Castro, seguit pel lliurament de reconeixement dels felicitats i felicitades l’any 2020, que no el van poder gaudir l’any passat amb motiu de la pandèmia.

També es van entregar sengles reconeixements a la tasca dins de l’ABP Selva Litoral a Lluís Ferro Bernat, actualment Tècnic de Suport, així com a l’agent Mario Pérez Artal. Després de la intervenció del tinent d’alcalde de Lloret de Mar, Jordi Sais, es van entregar les felicitacions 2021 a 4 persones externes del cos, així com a 12 membres dels Mossos.