Operatiu antidroga a Lloret de Mar i Maçanet de la Selva.

La Selva s'ha despertat avui amb un dispositiu dels Mossos d'Esquadra que té com a focus el cultiu i tràfic de marihuana.

L'operació està liderada per la unitat d'investigació de l'Àrea Bàsica Policial de la Selva marítima, la comissaria de Blanes.

Els agents han fet l'escorcoll de tres domicilis: dos a Lloret de Mar i un de Maçanet de la Selva.

En aquest operatiu hi han participat diverses unitats dels Mossos d'Esquadra (ARRO, Unitat canina, seguretat ciutadana i investigadors) i també hi han col·laborat efectius de les policies locals.

A Maçanet de la Selva, s'ha fet l'escorcoll d'un domicili de la urbanització Residencial Park.

Com a resultat de l'operació policial, els Mossos han detingut dos homes de 44 i 57 anys.

A banda, també han comissat 1.500 plantes de marihuana així com estris per tenir-ne de cura. A banda, durant l'entrada en els domicilis també han intervingut diners en efectiu.

El carrer de la urbanització Residencial Park de Maçanet on hi ha hagut l'operatiu policial David Aparicio

Segon operatiu en un mes

Aquesta és una nova operació antidroga que té com a focus la Selva. Fa pocs dies, el 7 d'abril, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) en van explotar una altra a la mateixa comarca: aquesta va acabar amb 14 detinguts i tres investigats. En aquest cas es va desenvolupar en dues urbanitzacions de Sils i Maçanet de la Seva: es van fer nou entrades i escorcolls en cases de Vallcanera i Mas Altaba.

Tots els detinguts en l'operatiu de principis de mes van quedar en llibertat. Els Mossos d'Esquadra han manifestat en més d'una ocasió la necessitat d'unes penes més dures i també preocupació per l'atracció creixent d'aquest negoci. Aquest febrer, des del cos policial van anunciar que doblaran els mossos dedicats a delictes econòmics per perseguir el blanqueig que està darrere d'aquesta activitat il·legal que és molt lucratiu pels qui s'hi dediquen.