Les eleccions generals obliguen a modificar el calendari dels focs de Blanes

La jornada electoral impedeix que es pugui garantir el dispositiu de seguretat i les activitats previstes pel 23 de juliol es traslladen al dia 21

Imatge d'arxiu del concurs de Focs de Blanes.

Imatge d'arxiu del concurs de Focs de Blanes. / David Aparicio

DdG

Després de la celebració dels darrers comicis electorals municipals, ningú s’esperava la convocatòria d’unes eleccions generals el dia 23 de juliol. De fet, els blanencs quan van saber la notícia van fer la mateixa expressió facial que Àngels Barceló en el vídeo que es va viralitzar a les xarxes socials. El motiu? Que les eleccions cauen al bell mig del calendari d’una de les activitats principals del municipi: el concurs de focs.

Amb més de mig segle d’història, aquesta activitat congrega a centenars de turistes d’arreu del territori que es concentren a la platja per veure l’espectacle en forma de focs d’artifici. Un espectacle que enguany es veurà modificat, ja que la celebració dels comicis impedeix que es pugui garantir el dispositiu de seguretat que requereix un espectacle d’aquestes característiques, motiu pel qual l’organització ha decidit traslladar les activitats previstes al dijous 21. D’aquesta manera, els focs se celebraran dijous i divendres, s’aturaran el diumenge, i es reprendran el dilluns 24 seguint el calendari previst fins dimecres 26, que serà el darrer dia d’activitats.

Fonts consultades per Diari de Girona, confirmen que les empreses de pirotècnica afectades van ser avisades de la situació, per tant, el canvi de dia no hauria d’afectar. Els membres de la comissió tècnica de l’Ajuntament, entre les quals hi ha representants dels cossos de seguretat ciutadana, es van reunir la mateixa setmana que el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar la convocatòria d’eleccions. Després d’avaluar les circumstàncies i la idiosincràsia que envolta una jornada electoral, van traslladar al govern municipal la situació i s’ha optat per fer aquesta modificació de calendari davant la incompatibilitat de combinar els dos esdeveniments.

Pel que fa a la festa major, la comissió està valorant quins actes es modifiquen. Un d'ells segurament serà el correfoc ja que en els últims anys es feia coincidir amb el primer diumenge de la festa.

Caldrà veure com afecta la celebració dels comicis a la previsió turística i hostalera de la zona, que es podria veure afectada per la cancel·lació de reserves d’alguns usuaris provinents d’altres regions estatals que no hagin pogut resoldre els seus deures electorals. Sigui com sigui, enguany el municipi viurà un concurs de focs atípic i, sens dubte, marcat pel 23J.

Calendari del concurs de focs de Blanes

  • Divendres 21 de juliol - Pirotècnia Poleggi (Itàlia)
  • Dissabte 22 de juliol - Fuegos Artificiales Josman (Ourense)
  • Dilluns 24 de juliol - Pirotècnia Valenciana (València)
  • Dimarts 25 de juliol - Pirotècnia Mille et une Ètoiles (França)
  • Dimecres 26 de juliol . Pirotècnia Martí (Castelló)