Triplet en el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes

La guanyadora és Pirotècnia Valenciana que ha obtingut 1.032'74 punts

Espectacle Pirotècnia Valenciana

Espectacle Pirotècnia Valenciana / Quim Llorens

Redacció

L'actuació de la Pirotècnia Valenciana que va fer el dilluns 24 de juliol a Blanes ha estat proclamada guanyadora del 51è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes. La veterana empresa valenciana fa així un triplet, ja que en les dues anteriors edicions del 2019 i 2022 també va ser la guanyadora.

El premi que rebrà Pirotècnia Valenciana serà de 6.000 €, així com dos contractes més en perspectiva: participar l'any vinent de nou al concurs de Blanes, en la 52a edició; i tancar la Festa Major de Lloret el 2024. A part d'això, l'empresa també rebrà el Trofeu Vila de Blanes, que li serà lliurat a l'inici del pròxim cicle festiu, en l'acte oficial del Pregó d'inici de la Festa Major de Santa Anna 2024.

L'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, qui presideix la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, ha donat la notícia a l'empresa pirotècnica, i el representant ha expressat l'orgull que significa per a ells haver guanyat en tres edicions consecutives del prestigiat certamen internacional blanenc, avançant que serà tot un honor tornar a Blanes l'any vinent per defensar el seu títol de campió, que pensa tornar a revalidar.

El veredicte del concurs l'han emès les 38 persones que enguany s'han encarregat de puntuar l'execució de cadascun dels cinc espectacles. Són la suma dels 9 membres de la Comissió Tècnica i les 29 persones que han conformat aquest 2023 el Jurat Popular.

Classificació del 51è Concurs Internacional de Focs d'Artifici

La Pirotècnica Valenciana, guanyadora, ha sumat 1.032 punts, seguida en segon lloc per la Pirotècnia Martí amb 979'40. Per la seva banda, la Pirotècnia Josman n'ha obtingut 815 i s'ha situat en la tercera posició; la Pirotècnia Mille et une Étoiles 747'74 a la quarta plaça i la Pirotècnia Poleggi 708'33 punts.

Durant l'espectacle de l'empresa situada en tercera posició va haver-hi una fallida tècnica que va provocar 20 ferits lleus, sense que cap d'aquestes persones necessités ser traslladada a un centre sanitari. Des de l'Ajuntament de Blanes indiquen que inicialment s'havia valorat la possibilitat de desqualificar-la a causa d'aquesta circumstància. Ara bé, d'acord amb les actuals bases de participació del concurs, aquest extrem no és possible.