Una avaria elèctrica deixa Osor sense llum gairebé dotze hores

L'incident ha començat a dos quarts de quatre de la matinada i s'ha solucionat a les tres de la tarda

La línia de mitjana tensió que neix a Bescanó i acaba a Osor s'ha vist afectada per una branca i un arbre a causa de les fortes ratxes de vent

Una imatge d'arxiu d'un operari d'Endesa treballant.

Una imatge d'arxiu d'un operari d'Endesa treballant. / Xavier Pi/ ACN

Tony Di Marino

Tony Di Marino

La localitat selvatana d'Osor ha estat pràcticament dotze hores sense llum. Segons indiquen fonts del mateix municipi i d'Endesa -l'empresa encarregada del subministrament- l'avaria s'ha produït a dos quarts de quatre de la matinada d'avui, dijous 18 de gener, a la línia de mitjana tensió que comença al municipi de Bescanó i finalitza a Osor, i s'ha pogut solucionar a les tres de la tarda. Endesa ha confirmat a Diari de Girona que, a causa de les fortes ratxes de vent que hi ha hagut avui, la línia s'ha vist afectada per una branca i per un arbre.

Aquest contratemps no només ha perjudicat els veïns d'Osor, ja que, segons ha explicat Endesa, Anglès, la Cellera i Bonmatí -els dos últims en menor mesura- també han estat a les fosques fins a les deu del matí, aproximadament. En aquell moment, el clients afectats han passat de ser 4.300 a "només" 319, tots localitzats a Osor.

El motiu pel qual no s'ha pogut solucionar abans l’incident, segons han explicat fonts de l’empesa de subministrament energètic, ha sigut perquè la brigada d’operaris ha hagut de revisar tot el recorregut de la línia per poder trobar on estava situada l’anomalia.

"No és la primera ni la cinquena vegada que passa"

Adriana Perella, veïna del municipi ha denunciat que "no és la primera ni la cinquena vegada que passa" i ha explicat que, a través d'un grup de Telegram, un conjunt d'osorencs "estem intentant visibilitzar aquest problema". Tanmateix, Perella ha explicat que els nens van haver d’anar a les fosques a classe: «Els infants de l’escola han estat a les en fosques, sense calefacció, dinant amb llanternes, sense poder escalfar-se el menjar…», ha narrat avui Adriana Perella.

Pel que fa a l'Ajuntament d'Osor, ha expressat el seu malestar amb aquesta situació: "Cada cop que hi ha un episodi de ventades o plou molt es talla", ha explicat el primer tinent de l'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Gestió econòmica, Pau Trias.

El regidor també ha lamentat el perjudici econòmic que aquests talls provoquen a la localitat. «Cap negoci de la localitat ha pogut obrir avui», ha assegurar Trias.

D’altra banda, des de l’Ajuntament del municipi selvatà també han volgut fer palesa que a causa del tall de la llum, una meitat del poble ha estat sense subministrament d’aigua, ja que funcionen amb un generador elèctric. «Aquestes situacions no haurien de passar tan recurrentment», ha sentenciat el regidor d’Osor.