Veïns de Blanes insten l’Ajuntament a reclamar l’obertura nocturna del CAP

Els dos Centres d’Atenció Primària del municipi tanquen les portes a partir de les vuit de la tarda

Els usuaris es veuen obligats a utilitzar l’Hospital Comarcal i una entitat veïnal afirma que «es col·lapsa i no es poden atendre les urgències com es mereixen»

Una imatge del CAP Blanes  2, el qual tanca les seves portes a partir de les vuit de la tarda.

Una imatge del CAP Blanes 2, el qual tanca les seves portes a partir de les vuit de la tarda. / Google Maps

Tony Di Marino

Tony Di Marino

«És incomprensible que en un dels municipis amb més habitants de la província de Girona, amb més de 40.000 persones, i amb uns 50.000 visitants a l’estiu, els dos Centres d’Atenció Primària que hi ha estiguin tancats de vuit de la tarda fins a les vuit del matí», expliquen amb indignació des de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. Una situació que es torna més inexplicable quan es compara amb una localitat de característiques molt similars, com és Lloret de Mar, ja que ells si que gaudeixen d’un CAP obert les 24 hores.

«Aquests tancaments provoquen que l’Hospital comarcal de la Selva (situat també a Blanes) es col·lapsi i no es puguin atendre les urgències com es mereixen», afegeixen des de l’Associació. Per aquest motiu, han decidit expressar -a través d’una instància- la voluntat de demanar a l’equip de govern, i a la resta de regidors que formen el ple municipal, que sol·licitin «de forma unànime» al Servei Català de la Salut de la Generalitat l’obertura també en horari nocturn del Centre d’Atenció Primària, situat al carrer Sebastián Llorens.

«A l’estiu hi ha més de 50.000 visitants, i la situació s’agreuja encara més, però no és un problema estival, ara mateix estem a l’hivern i l’Hospital Comarcal també es col·lapsa», diuen des de l’associació de veïns. «L’Hospital Comarcal rep gent de Lloret, Blanes i Tossa. Estan molt saturats, gairebé sempre», afegeixen els veïns de Mas Enlaire.

Pel que respecta a l’Ajuntament, la petició ha sigut «molt ben rebuda» per part de l’alcalde, Jordi Hernández, qui assegura que «celebra» la instància i que «estan molt d’acord amb els veïns de Mas Enlaire». És més, Hernández, també explica que des de l’Ajuntament, ja van fer aquesta demanda als Serveis Territorials i que els «van dir que no». «Però, aquesta instància ens omple de raons i ens dona més ganes de continuar fent la demanda a la Generalitat, per tal d’obrir en horari nocturn el CAP», sentencia l’alcalde.

Subscriu-te per seguir llegint