Salut promou els hàbits saludables en persones grans a Blanes

La iniciativa consisteix en un calendari de tallers enfocats a la prevenció, les cures personals i l’apoderament de les persones adultes en qüestions de salut, en especial les majors de 65 anys

Una dona prenent-se la pressió a Blanes.

Una dona prenent-se la pressió a Blanes. / ICS Girona

DdG

L’Equip d’Atenció Primària de Blanes, adscrit a l’Institut Català de la Salut (ICS), inicia a partir del dijous 1 de febrer el projecte La salut importa, destinat a fomentar la prevenció, les cures personals i l’apoderament de la població adulta del municipi en qüestions de salut, en especial, del col·lectiu de persones grans.

La iniciativa consta d’un programa de 10 sessions divulgatives a càrrec de professionals de medicina, infermeria, treball social, nutrició, fisioteràpia i atenció a la ciutadania de l’Equip, encarregats de difondre temes vinculats amb la salut des de diversos vessants.

Les sessions tenen una periodicitat quinzenal en horari de 10.30 h a 12.00 h i es desenvolupen en diferents espais municipals de Blanes, com la biblioteca comarcal, el casal cívic comunitari o l’exterior del CAP, fins al 13 de juny.

D’aquesta manera, es vol facilitar l’assistència de públic, amb el focus posat en aquelles persones de més de 65 anys que volen tenir un millor coneixement sobre pràctiques habituals per controlar i millorar la seva salut. A l’hora de definir el programa, els professionals han volgut recollir les inquietuds que escolten diàriament per part dels usuaris del centre.