Dos policies fora de servei frustren un robatori violent pel mètode del peruà a l'AP-7 a Maçanet

Un mosso de Santa Coloma i un policia local de Malgrat van aconseguir arrestar un dels implicats que s'enduia una bossa de la víctima

Sirenes de diversos vehicles de policia

Sirenes de diversos vehicles de policia / Pixabay

Eva Batlle

Eva Batlle

Dos policies fora de servei van sorprendre aquest cap de setmana uns lladres que estaven robant en un cotxe aturat a l'AP-7 a Maçanet de la Selva.

Ambdós van aconseguir arrestar un dels implicats en el robatori violent. Es tracta d'un home que ja comptava amb antecedents policials, de 41 anys i que va quedar acusar de ser el presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació.

Els fets es remunten al dissabte 2 de març cap a tres quarts de cinc de la tarda, quan un agent dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners i un sergent de la Policia Local de Malgrat de Mar que es trobaven fora de servei circulaven per l’AP-7 en direcció Barcelona.

A l’altura de Maçanet de la Selva, van veure un cotxe aturat al voral de l'autopista i un home agenollat arrossegant una bossa gran. Paral·lelament, també van observar una altra persona que sacsejava i forcejava amb la víctima, un home jove.

Els agents van aturar el seu vehicles i en veure els fets van actuar amb rapidesa, Van aconseguir detenir a l’home que robava la bossa per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El segon lladre, en canvi, va saltar la mitjana de la via ràpida i va poder fugir corrents, segons la policia. La investigació es manté oberta a fi de localitzar l'altre lladre.

[object Object]

En aquest cas de Maçanet de la Selva és un robatori del tipus peruà o punxa-rodes. En aquest cas va haver-hi forcejament amb la víctima i va passar a ser violent. Aquests robatoris consisteixen en el fet que els lladres es posen al darrere de la futura víctima, li assenyalen la roda com si l’hagués punxada o una avaria i el van tancant per darrere amb el cotxe i acaba al voral aturat. Un dels furters parla amb la víctima i l’altre li roba, i marxen. En època estival és quan creix més aquest tipus delictiu

Anteriorment, quan hi havia peatges, aquests lladres tenien un altre modus operandi. Que consistia en el fet que es posaven darrere les víctimes quan eren al peatge, els punxaven la roda a les víctimes i després els intentaven «ajudar» i els robaven.