Segons fonts policials, el detingut provocava foc en escales d'edificis i a vehicles estacionats en pàrquings comunitaris. Els mossos van obrir una investigació el 6 de febrer en tenir constància l'incendi que hi va haver en una escala d'un edifici del carrer Alfons I de la localitat havia estat intencionat. A partir d'aleshores la policia va tenir coneixement d'altres focs de característiques similars que van conduir a la detenció del sospitós com autor de 17 incendis. La investigació segueix oberta i la policia no descarta noves detencions.

Segons ha informat la policia, en tots els casos, els focs eren provocats a la part de les escales d'edificis o a l'interior dels vehicles que estaven estacionats en pàrquings comunitaris. Quan es cremaven les escales, el foc sempre s'iniciava en els quadres de la llum o bé, en cotxets de nen que els veïns deixaven al replà. En els casos dels vehicles, l'autor o autors dels incendis accedien als pàrquings comunitaris dels immobles, trencaven el vidre a un dels turismes i l'incendiaven, llençant una capsa de llumins o bé papers amb foc, segons ha explicat la policia.

Alguns dels incendis, que havien generat certa alarma social a la localitat, van obligar a desallotjar alguns dels veïns de l'edifici afectat i, fins i tot, en alguna ocasió va ser necessari atendre a l'hospital de Puigcerdà algun veí ferit lleu per inhalació de fum.

La investigació, que va començar al 6 de febrer, va portar als mossos a detenir dissabte un veí de Puigcerdà, Luis Miguel P. B., a qui la policia acusa de ser l'autor dels incendis. Tot i això, la investigació continua oberta i no els Mossos d'Esquadra no descarten fer noves detencions relacionades amb els fets.

El detingut, que té antecedents, va quedar en llibertat el mateix dissabte després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.