Uns desconeguts van robar 30 ovelles a un pastor al qual van deixar un vídeo amb pràctiques de zoofília amb un dels seus animals, segons ha informat el sindicat de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), que ha denunciat un increment dels robatoris al camp català.

Segons ha explicat el sindicat, aquest pastor actualment està fent la neteja del sotabosc amb les seves ovelles a la Vall de Sant Daniel, al massís de les Gavarres (Girona) per tal de prevenir els incendis forestals.

Des de fa temps, el pastor ve patint robatoris d'animals, però la pràctica s'ha incrementat fins al punt que en una de les ocasions els lladres es van emportar 30 ovelles d'una sola vegada.

En l'última ocasió, els lladres van deixar al pastor un vídeo al dia següent en què hi havia imatges de zoofília amb una de les ovelles robades.

L'increment dels robatoris està suposant la desaparició de les granges i explotacions agràries de tot tipus de material amb un mínim valor econòmic, fins al punt que els lladres també es duen animals morts.

Fins ara, els robatoris que més han patit els agricultors eren de productes com la fruita, les verdures i fins i tot animals vius. No obstant això, últimament els robatoris s'han incrementat i ara és objecte de robatori qualsevol cosa que pugui ser venuda o consumida.

Sobretot és objecte de robatori aquell material agrícola que és de ferro o coure i que es pot desballestar i vendre com a ferralla.

Però, el més curiós, és que segons el sindicat s'han arribat a detectar robatoris d'animals morts que es trobaven en els contenidors de cadàvers esperant la seva recollida, fet que pot suposar problemes sanitaris per aquells que consumeixin aquesta carn.

"Des de JARC ens sembla inacceptable aquesta situació. Cal posar fi a que el camp sigui un supermercat a l'aire lliure, ja sigui per als lladres professionals com per aquells que ho fan per capritx. Exigim més vigilància i protecció per als pagesos i ramaders que treballen ", assenyalen des del sindicat.

A més, el sindicat reitera la necessitat de dedicar més agents i mitjans a la protecció d'un sector econòmic tan important com l'agrari. "No volem que el camp esdevingui un espai agrari delimitat per tanques i cadenats", conclou.