Busquen amb una excavadora el cos de Malén Ortiz, desapareguda el 2013

Efectius de la Guàrdia Civil inspeccionen una finca on es criaven cavalls arran de reactivar-se la investigació

Europa Press/DdG

Efectius de la Guàrdia Civil estan inspeccionant aquest dilluns una finca a Magaluf dins de la investigació per la desaparició de Malén Ortiz, desapareguda el 2 de desembre del 2013.

Els agents s'han desplegat a l'àrea de Sa Porrassa, a Calvià. Des de l'Institut Armat han rebutjat donar detalls sobre les actuacions per no perjudicar la investigació, i han insistit que la recerca de Malén no s'ha paralitzat mai.

A més, concreten que si les diligències que s'estan practicant aquest dilluns donen algun resultat, s'informarà públicament quan sigui oportú.

Les fonts consultades asseguren que els últims anys s'han fet més gestions que no han transcendit l'opinió pública. En aquest sentit, en els darrers anys s'han conegut poques novetats en relació amb la desaparició de Malén Ortiz.

Malén Zoe Ortiz va desaparèixer el 2 de desembre del 2013, quan tenia 15 anys. La menor va ser vista a la rotonda dels pirates de Magaluf, quan anava a dinar a casa del seu xicot a Son Ferrer, després de sortir de l'institut de Santa Ponça.

Va ser gravada per la càmera de seguretat d'una benzinera de la zona, després de baixar d'un autobús, portant el patinet verd. Vestia una camisa de quadres i una jaqueta texana. No obstant això, mai no va arribar al seu destí.

La cerca es va fer per terra, mar i aire. Al principi es va considerar la hipòtesi d'una desaparició voluntària, però posteriorment va anar cobrant força la desaparició forçosa.

Des d'aleshores, familiars i amics de la jove han organitzat concentracions periòdiques perquè el record no caigui en l'oblit.