Vídeo | 18.000 vaques mortes en una explosió en una granja a Texas

Una treballadora va quedar atrapada i pateix greus ferides

EUROPA PRESS

Les autoritats nord-americanes han anunciat aquest dijous que l’explosió d’una granja de productes lactis que va tenir lloc a Texas a principis d’aquesta setmana hauria causat la mort d’almenys 18.000 vaques i que hauria produït greus ferides a una treballadora.

«Aquest ha sigut l’incendi de granja més mortífer per al bestiar en la història de Texas i la investigació i la neteja poden requerir temps», ha explicat el comissari d’Agricultura de Texas, Sid Miller, en un comunicat en el qual ha indicat que encara no té «tots els fets que expliquen aquest desastre».

Investigació

«La causa de l’incendi segueix sota investigació i tots volem saber què va passar. Hi ha lliçons per aprendre i l’impacte d’aquest incendi pot influir la zona immediata i la pròpia indústria», ha declarat, mentre assenyalava que informarà més endavant dels detalls «perquè es puguin evitar en el futur tragèdies com aquesta».

Miller ha explicat que la treballadora agrícola va quedar atrapada a l’interior d’un dels edificis després de l’explosió i incendi de dilluns, tot i que va ser rescatada i traslladada a un hospital.

 «Tot i que ha sigut devastador, per sort no hi ha hagut més ferits entre els treballadors ni cap pèrdua de vides humanes», ha indicat el comissari, que ha donat ànims a la treballadora i als seus familiars.