VIDEO: Un edifici de cinc plantes s’esfondra minuts després de ser desallotjat

L'edifici, que ja havia rebut l'ordre de desallotjament per part dels bombers, s'ha enfonsat en el moment en què sortia el darrer dels seus veïns

VÍDEO | Un edifici de cinc plantes s’esfondra minuts després de ser desallotjat

Prensa Ibérica

DdG

Un fort estrèpit ha sacsejat el centre de Terol aquest dimarts al migdia. L'origen, l'esfondrament d'un edifici de cinc plantes al centre de la capital.

La construcció s'ha ensorrat en qüestió de segons sense quedar dreta un sol rastre de l'esquelet. Afortunadament, no s'han hagut de lamentar ferits, ja que l'edifici ha estat desallotjat prèviament. També s'han desallotjat els edificis limítrofs i els bombers han revisat aquests immobles buscant possibles fugues al costat de tècnics municipals.

Tot i haver rebut l'ordre de desallotjament per part dels bombers, els veïns i els testimonis no s'han salvat de l'ensurt. Segons afirmen els que han presenciat l'escena, l' últim dels llogaters ha sortit de l'edifici instant abans de reduir-se a pols i runes.

Els bombers han rebut l'avís a través del 112 després de trucar a un veí que havia vist esquerdes a l'edifici. Fins al lloc s'han desplaçat dues dotacions que han procedit a desallotjar l'edifici amb Policia Local i Policia Nacional Els bombers del Parc de Terol procedien llavors a estudiar la situació de l'edifici per apuntalar-los quan han vist danys greus per la qual cosa s'ha suspès l'actuació minuts abans que es produís l'esfondrament de l'edifici de cinc plantes.

L'alcaldessa en funcions de Terol, Emma Buj, que era al lloc, ha explicat que hi ha hagut un avís que l'edifici no es trobava en bones condicions i, "immediatament", s'han personat els arquitectes municipals, la policia i els bombers, I s'ha procedit a desallotjar aquest edifici i els confrontants. "Érem aquí, jo mateixa em trobava al lloc, amb el regidor en funcions d'Urbanisme, amb tots els serveis municipals, quan l'edifici, que estava cruixent, ha col·lapsat i s'ha enfonsat", ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació.

Ha indicat que, per ara, se'n desconeixen les causes. "Això s'haurà d'investigar" i respecte al fet que els veïns haguessin alertat que hi havia filtracions, l'alcaldessa en funcions ha apuntat que aquest matí era a l'immoble l'empresa encarregada del sanejament de l'aigua, "precisament, perquè s'havien negat als baixos".

Tot i això, ha aclarit que arran de les últimes pluges això succeeix "en molts edificis de Terol i no han col·lapsat, per tant, el que caldrà fer és investigar què és el que ha succeït i quines són les causes".

Buj ha assenyalat que molts dels afectats estan "aquí presents", després d'haver estat desallotjats de casa seva, "altres han vingut ràpidament, però pot ser que algú no es trobi" i per això ja s'ha activat un telèfon per a afectats a més que els serveis municipals, les treballadores socials i els psicòlegs, estan atenent les famílies.

"Es calcula que hi havia 21 habitatges i, per tant, en aquests moments el més prioritari és l'atenció psicològica, perquè estem parlant de famílies que acaben de perdre el seu habitatge, en molts casos, el seu habitatge habitual, amb les seves pertinences". "Hem demanat ajuda al Govern d'Aragó, que enviarà els seus psicòlegs , perquè el primer és atendre aquestes famílies que es troben en col·lapse".

Buj ha manifestat que s'ha habilitat també el centre de dia Santa Emerenciana per donar-los menjar i atendre'ls al llarg de la tarda i “estem en contacte amb els hotels de la ciutat per procedir al reallotjament de totes les famílies que calgui ia partir per això anar fent passos".